Een vraagje van een voorlopige leek op gebied van RFID :  Als je dvd's (één per doosje, maximum twee) optimaal wil beveiligen, heb je dan voor elke dvd één ring- en één boosterlabel nodig ?

Weergaven: 1148

Berichten in deze discussie

Na 300 RFID zelfservice implementaties is mijn conclusie eigenlijk als volgt:

Plaats op DVD en CD welke als bijlage in een boek worden geplaatst een ringlabel of Extended range label (Stingray). Check tijdens conversie wat noodzakelijk is, dit kan per schijf verschillend zijn.

Bij CD/DVD pakketten/dozen is het type doos als de positie van de schijven onderling in de doos belangrijk. Plaats ringlabels op een enkele CD/DVD. Indien dit niet voldoende is een Extended range label. Plaats niet meer dan 1 ringlabel in een doos of meer dan 2 Extended range labels. De overige schijven voorzien van Dummy labels.

Als opmerking wil ik plaatsen dat er altijd uitzondering te verzinnen zijn op bovenstaande, maar bedenk ook dat converteren door iedereen uitgevoerd moet kunnen worden en dat te veel uitzonderingen op een gegeven moment niet meer te overzien zijn. Beschrijf de conversiemethode voor het geven van inzicht een draaiboek, dan wordt al snel duidelijk wat logisch is en wat niet.

Voor iedereen die bovenstaande een beetje te ver vindt gaan, is er 1 oplossing te verdelen in twee opties...beide hebben mijn voorkeur.

Optie1-Plaats boeklabels in doosjes en kijk bij het retourneren de schijven na (de meeste Bibliotheken doen dit toch i.v.m. krassen). Daarnaast zal bij het gebruik van Dummylabels de schijven eveneens dienen te worden nagekeken, dus de extra handelingen vallen wel mee.

Optie 2-is een combinatie Security-Box + Booklabel. Hiermee worden ook de schijven in de Bibliotheek beveiligd en is eigenlijk het meest waterdichte systeem. Voor het plaatsen van een ontkoppelaar zijn diverse mogelijkheden.

Let wel op! Plaats de boeklabels zo ver mogelijk weg van de schijven op de binnenkant omslag van de achterzijde. Dit om zo veel mogelijk contact te krijgen met de reader.

Succes bij de conversie maar ook bij het inwerken in de toekomst!

Groet,

Marco

 

 

 

 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden