Over de RFID handscanners / handheldreaders verschenen in het verleden nog vragen op Kenniskantoor, maar graag vraag ik bij deze eens of er bibliotheken zijn met recente(re) ervaringen met een RFID handscanner?

Wij overwegen een aankoop hiervan als hulpmiddel om te zoeken naar onvindbare en vermiste exemplaren in onze bibliotheek. We zijn benieuwd of de recentere modellen doen wat ze beloven en of een aankoop dus de moeite waard is.

Weergaven: 162

Berichten in deze discussie

2 zomers geleden heb ik een testje uitgevoerd met handscanners, die gaven niet het resultaat waar ik op hoopte. Ik wilde ze vooral inzetten op inventarisatie, dwz scannen wat er op het rek staat, vergelijken met wat er zou moeten staan, en het verschil op vermist zetten. Komt het binnen x tijd niet boven water, afvoeren.

Probleem is dat je na het scannen van een legger geen controle hebt op het aantal gescande boeken. Als er 50 boeken staan, en je hebt er slechts 45 gescand, gaan er 5 op vermist die je eigenlijk niet kwijt bent. Je krijgt dus erg veel valse negatieven.

Je kan wel vrij gemakkelijk een lijst ingeven met boeken waarvan je reeds weet dat je ze kwijt bent, maar ook dan is de kans reëel dat het boek niet wordt geregistreerd bij het scannen van een legger, en dan heb je het dus niet teruggevonden.

Mijn conclusie was: niet erg gebruiksvriendelijk, niet erg betrouwbaar, voor een serieus prijskaartje.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden