Wij, in de bib van Kuurne, staan vlak voor een serieuze uitbreiding van de bib, de invoering van RFID en de integratie van een bestaande spelotheek in de bib. We weten dus eigenlijk niet waar eerst gekeken of gedacht en vooral de link spelotheek (liefst geïntegreerd - spelletjes tussen de boeken ) en automatische uitleen baart ons zorgen. Een label hangen aan babymateriaal zal om te beginnen al niet veilig zijn,...om van de andere praktische beslommeringen nog te zwijgen...iemand ervaring?

Weergaven: 391

Berichten in deze discussie

Katrien,

 

De bibliotheek van Anzegem is ook bezig met het labelen van spelotheekmaterialen. Onze bib van Moorslede start er binnenkort mee.

Hangt er van af welke service je wil bieden en wie verantwoordelijk gesteld wordt als er onderdelen zoek/kwijt zijn op het moment dat iemand met 'vers geleend' niet-compleet materiaal thuiskomt.

Kleine onderdelen (en zo zijn er veel in speelmaterialen) labelen gaat niet.

Eenvoudig is om op dozen (als het gezelschapsspelen betreft) 1 boeklabel te hangen. Daar gaat zelfuitleen nog wel. Maar hoe het moet voor fietsjes, grote curverboxen vol blokken, een basketring, is me (tot nu toe) ook een raadsel.

Knuffelmateriaal is dan nog gemakkelijk en wel labelbaar: een handige vrijwilliger vinden om de naad wat te openen, een gelamineerd label er in en de naad weer toedoen en voila, alles veilig voor ouders, kind en bib. En zelfs wasbaar zonder RFID-gegevensverlies.

 

Misschien toch opteren voor een bemande uitleenbalie exclusief voor spelotheekmaterialen?

 

Is er al een spelotheek in Kuurne of niet?

 

Groet,

Patrick

er is al een spelotheek in Kuurne, maar die zou, samen met de uitbreiding van de bib, dus bij de bib komen. Met de uitbreiding willen we ook RFID installeren, dus de hele denkoefening ligt nu torenhoog op ons bord...Ik vermoed dat we eens naar Anzegem of Moorslede gaan afkijken...

 

Een goede communicatie omtrent wensen en verwachtingen van het personeel van de spelotheek is hierbij ook zeer belangrijk!

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden