Wat met dubbelzijdige dvd's als je die via RFID wil uitlenen?

Als ik het goed begrijp zijn er een aantal opties:

  • Eén zijde beplakken met normale tag en die dus onleesbaar maken
  • Vervangen door enkelzijdige dvd's
  • Een RFID-wit ringlabel gebruiken. Leverancier zegt zelf dat dit ringlabel voor leesproblemen kan zorgen aan de zelfuitleenbalie

Kan iemand zeggen wat de beste oplossing is?

Merci,

Raf

Bib Lede

Weergaven: 309

Berichten in deze discussie

Hallo,

En waarom zou je niet gewoon een boekentag in het doosje plakken? Al onze dvd's hebben een boekentag aan de binnenkant van doosje..  Nog nooit last mee gehad + veel goedkoper. 

grtz.

Dirk

http://bib.boutersem.be

Omdat ze dan gewoon met het schijfje naar buiten kunnen lopen? Beveiligde doosjes zijn denk ik ook duurder dan bedrukte AVM-tags?

Idd.  ze kunnen met schijfje naar buiten lopen...  ik meen dat sedert 2010 toen we gestart zijn met RFID er toch al zeker zo'n DVD of 5 zullen verdwenen zijn...  ;-)

mensen vinden het bezit van DVD's niet meer belangrijk, dus stelen ze die ook niet meer 

grtz.

Dirk

http://bib.boutersem.be

Ik kan Dirk alleen maar gelijk geven, is idd. veel simpeler en die diefstal valt best wel mee weet ik uit ervaring in verschillende bibliotheken.
Bovendien kan je het zien als natuurlijke uitval als een dvd na een tijdje verdwijnt. 
Plus... de centjes die je uitspaart aan dure labels, kan je gebruiken om nieuwe dvd's aan te kopen ;-)

greetz
PatS

Ok, 

stel nu: ik ben een idealist en er zijn nu beveiligingspoortjes en ik wil mijn schijfjes echt beveiligen. Is er iemand die de kleine RFID-witte ringlabels gebruikt?

Mvg,

Raf

Hallo Raf,

In bib Rumst/Reet gebruiken we steeds het ringlabel op de dvd's. Zoals anderen melden: veel goedkoper én diefstal van dvd's is procentueel verwaarloosbaar. Soms wel probleem bij RFID-uitlening/ inname in naar schatting 7% van de gevallen. 

Groetjes,

Steven

Nog toevoegen: voor de RFID-leesbaarheid: max 3 dvd's in 1 doos, maar dan moeten ze er wel schrijlings inzitten, Beter 1 à 2 dvd's per doos, waarbij de dvd's schrijlings zitten, dus eentje boven en eentje onderaan zodat de RFID-labels niet overlappen. 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden