Stof tot nadenken. Digitalisering en kunstbeoefening. Wordt jouw gemeente pionier?

Cultuurconnect is op zoek naar digitaal experiment. Wij, vanuit het Forum voor Amateurkunsten, hebben een dozijn voorstellen met potentieel! Laat je inspireren en wie weet is jouw gemeente binnenkort koploper op vlak van de digitale (ondersteuning van) kunstbeoefening.

Forum voor Amateurkunsten zoekt koplopers

Het Forum voor Amateurkunsten wil kunstbeoefening in al haar facetten ondersteunen. Ook lokaal, want dit is uiteindelijk dé plek waar het gebeurt. Door de jaren heen kregen we (oa. door trajectbegeleiding) zicht op tal van noden en behoeften. Digitalisering kan hier en daar oplossingen bieden. De Projectoproep van Cultuurconnect lijkt het uitgelezen moment om hier effectief werk van te maken! Ga jij de uitdaging aan en dient jouw gemeente een voorstel in dat (ondersteuning van) kunstbeoefening op een hoger niveautje tilt? Lees dan verder voor een inspiratieprik.

Detectie, infrastructuur & presentatie

Aan ideeën geen gebrek. Maar dit zijn onze favorieten:

  1. Een tool die (niet-georganiseerde) amateurkunstenaars en groepen op het spoor komt. Zo kan je ook hen bij je vrijetijdsbeleid betrekken. Om deel te nemen aan de WAK bijvoorbeeld of een lokaal initiatief. Maar ook om hen inspraak te geven of community te vormen. Want beleid voeren is immers in eerste instantie weten voor wie je werkt...
  2. Amateurkunstenaars hebben nood aan aangepaste ruimte. Om te creëren, presenteren en stockeren. Vraag en aanbod raken niet altijd naadloos op elkaar afgestemd. Nochtans zijn er misschien meer kansen dan op het eerste zicht lijkt. Slaagt digitalisering erin leemtes en opportuniteiten in kaart te brengen? Screening en efficientie vormen het uitgangspunt...
  3. Ultieme wens: een alomvattend concept waarbij kunstenaars een eigen profiel hebben, organisatoren op zoek kunnen gaan naar een geschikte match (presentatiekansen) en informatie vanuit de landelijke amateurkunstenorganisaties rechtstreeks doorstroomt naar de doelgroep, nl. de beoefenaars die overal te lande en dus ook in jouw gemeente actief zijn.

En nog veel meer

Dit zijn slechts enkele voorbeelden met potentieel.
Nieuwsgierig naar meer? Surf naar onze website.

Here we go!

Geprikkeld? Wil je over één van deze ideeën nog even van gedachten wisselen voor je een projectvoorstel indient? Dat kan. Contacteer elke.verhaeghe@amateurkunsten.be / T. 09 235 40 05.

Weergaven: 152

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden