De bib van Antwerpen is een paar maanden geleden gestart met een Twitterleesclub: in plaats van op een fysieke locatie meningen uit te wisselen over een boek, doen we dit samen op Twitter in 140 tekens via de hashtag #welezen. Iedereen - lid van de bib of niet, Antwerpenaar of niet -  kan dus mee discussiëren over het boek van thuis uit. Via allerlei vragen komen we meer te weten over auteur en opzet van het boek. Hoe meer twitteraars hoe interessanter het wordt, want al deze lezers kunnen online in interactie gaan met elkaar.

 We zitten ondertussen aan onze vierde editie, en zouden dit project heel graag opentrekken naar andere Vlaamse bibliotheken. Door de algemene hashtag #welezen is deze virtuele leesclub immers niet beperkt tot Antwerpen, maar kan elke twitterende  lezer in Vlaanderen (en Nederland) meedoen.

Vandaar een enthousisaste oproep aan bibmedewerkers in heel Vlaanderen om eens mee te twitteren tijdens onze eerstvolgende leesclub op 26 maart. Goeie manier om kennis te maken met dit initiatief, en als het in de smaak valt, zijn andere Vlaamse bibs zeer welkom om mee in te stappen in dit project.

 Praktisch:

Op 26/03 bespreken we Massa van Joost Vandecasteele, we twitteren van 12.00u tot 00.00, met een focus op de avond (20.00 – 22.00) wanneer Joost zelf meedoet.

alle info

 Twitter Permeke

Weergaven: 387

Berichten in deze discussie

Mogen onze gebruikers nu ook al meedoen? Dan lanceren we een oproep via onze blog.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden