De opkomst van apps heeft zijn nut al meermaals bewezen het laatste decennium en kent een ongeziene groei in zowel dagelijks als professioneel gebruik. Met deze studiedag peilt de sectie WDI van de VVBAD op 21 april dan ook naar welke vragen in Vlaanderen leven rond dit onderwerp.

Je kunt twee sessies volgen van elk 1 uur en 10 minuten. Per sessie worden vier verschillende thema’s belicht: het vinden, verzamelen, beheren en presenteren van informatie aan de hand van apps. In elk thema bevinden zich verschillende sprekers die een app komen voorstellen binnen het thema. Onder andere deze apps komen aan bod:

Informatie vinden (Stef Strobbe - VDAB)

  • Naast een aantal zoektips voor de klassieke Google Search worden er een aantal nuttige browserextensies aangereikt en krijgt u te horen wat Google Custom Search voor u zouden kunnen betekenen. Bovendien zullen we het in deze sessie nog hebben over (reverse) Image Searches.

Informatie verzamelen (Nina Van den Driessche - VDAB)

  • Er zijn verschillende manieren om gegevens te verzamelen: bv. voor registratie voor activiteiten of voor een (onderzoeks)enquête. Dat kan met Google Forms en Survey Monkey.

Informatie beheren (Paul Buschmann - UGent, Anne-Lise Van der Meulen - UGent)

  • Hoe beheer je alle informatie die je niet kwijt wil. Vier toepassingen krijgen aandacht: Mendeley, JabRef, Endnote en Zotero

Informatie visualiseren (Dirk Smet, Thomas More Hogeschool Mechelen)

  • Vlot en aantrekkelijk presenteren van verzamelde informatie kan sneller inzicht geven. We belichten Power BI en Qlik Sense.

Meer informatie betreffende locatie, datum, prijs en inschrijving vind je hier.

Weergaven: 192

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden