Nederlandse en Vlaamse leesclubs kiezen het Leesclubboek van het Jaar

 

Op basis van de titellijsten van Nederlandse en Vlaamse leesclubs voor het seizoen 2010-2011 zijn tien boeken genomineerd voor de Boek-delenprijs 2011. Het is nu aan de leesclubs om de uiteindelijke winnaar te kiezen en daarmee het boek te bekronen dat hen dit seizoen de beste, plezierigste, meest inspirerende discussiebijeen- komst heeft opgeleverd. Tot 1 oktober kunnen leesclubs hun stem uitbrengen op een van de genomineerde titels of op een andere titel van hun voorkeur. Het boek dat bij de verkiezing de meeste stemmen haalt, wordt uitgeroepen tot ‘Leesclubboek van het Jaar’.

 

De genomineerde boeken zijn:

 

Conny Braam                 De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaine fabriek

Renate Dorrestein          De leesclub

Joke J. Hermsen             De liefde dus

Tom Lanoye                  Sprakeloos

Ariëlla Kornmehl             Een stille moeder

Herta Müller                   Ademschommel

Thomas Rosenboom       Zoete mond

Susan Smit                   Vloed

Kathryn Stockett            Een keukenmeidenroman

Franca Treur                  Dorsvloer vol confetti

 

Stemmen voor de Boek-delenprijs kan via een deelnameformulier in het meinummer van Boek-delen en via de website www.boekdelenprijs.nl.

 

Op zaterdag 12 november wordt de winnaar van de Boek-delenprijs bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. De auteur van het winnende boek ontvangt een bedrag van

€ 2000,-. Onder de deelnemende leesclubs worden diverse prijzen verloot. Daarnaast is er een speciale Motivatieprijs van € 250,- aan boekenbonnen voor de leesclub die de uitgebrachte stem het meest enthousiasmerend motiveert.

 

De Boek-delenprijs is een gezamenlijk initiatief van het Lezersfeest, het Vlaams steunpunt voor bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra LOCUS en het tijdschrift Boek-delen, het Nederlands-Vlaamse kwartaalblad voor lezers en leeskringen. Eerdere winnaars van de prijs zijn Khaled Hosseini met De vliegeraar, Stefan Brijs met De engelenmaker, Gerbrand Bakker met Boven is het stil, Arthur Japin met De overgave en Paolo Giordano met De eenzaamheid van de priemgetallen.

Weergaven: 151

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden