De lancering van ‘E-boeken in de Bib’ zal niet doorgaan op 22 april, zoals eerst aangekondigd. De nieuwe lanceringsdatum van ‘E-boeken in de Bib’ is dinsdag 6 mei.
 
We stellen de lancering met twee weken uit omdat de goedkeuring van de leesapplicatie voor het lenen van de e-boeken op een Apple-toestel jammer genoeg vertraging heeft. Apple beschouwt het toevoegen van leentegoed om e-boeken te lenen als een financiële actie. Financiële acties moeten verlopen via de iTunes Store. Dit zou voor de gebruiker én de bibliotheken een significante meerkost betekenen. Daarom hebben we de laatste drie dagen hard gewerkt aan een alternatief. De gebruiker voert zijn of haar leentegoed in via de Mijn Bibliotheek-website. Alle andere stappen om e-boeken te lenen met de lees-app blijven dezelfde.
 
We willen deze technische aanpassingen met zorg verwerken zodat de lezer probleemloos kan genieten van een kwaliteitsvolle app. Deze wijzigingen worden ook doorgevoerd in de Android-versie. Bovendien passen we het instructie- en promotiemateriaal aan. Meer, we willen dat de deelnemende bibliotheken ook voldoende tijd hebben om zich de nieuwe werkwijze eigen te maken. Dit alles heeft tijd nodig.
 
We beseffen dat deze wijzigingen gevolgen hebben voor jullie planning. We doen er alles aan om de impact zoveel mogelijk te beperken.
 
Wat betekent dit voor jouw bibliotheek?

  • De nieuwe lanceringsdatum van ‘E-boeken in de Bib’ is dinsdag 6 mei.
  • De testapplicatie is beschikbaar op 28 april. De wijzigingen voor het gebruik van de app zijn verduidelijkt door een handleiding (beschikbaar op de Bibnet-website vanaf 28 april).
  • De promotieflyer (A5) met aangepast stappenplan op de verso-kant kun je vanaf 10 april op de Bibnet-website terugvinden.

Weergaven: 555

Berichten in deze discussie

Tablets op Android maken 85 procent van de markt uit. ipads halen amper 10 procent. Voor die commerciële wolf in schapenvacht gaat bibnet  het project uitstellen, terwijl wij onze bezoeker ondertussen al zot gemaakt hebben voor het e-book. Wij hebben er  financieel belang bij dat 22 april gehandhaafd blijft.  Bibnet heeft trouwens een relatief duur contract aangegaan met de bibliotheken.

Deze gang van zaken is niet  aanvaardbaar. Lanceer het e-book voor Android op 22 april en later (wie weet hoe lang Apple jullie in draai houdt) breng je de versie voor ipad uit.

Ik doe een oproep naar de bibliothecarissen om mijn voorstel te ondersteunen.

Beste Paul,

Ik begrijp best dat het uitstel met twee weken een impact heeft op jouw planning en werking en verre van aangenaam is. Niettemin wil ik je erop wijzen dat tijdens de Startdagen is gebleken dat het gebruik van iPads bij bibliotheken het gebruik van Android-tablets benadert. Wij willen dan ook niemand discrimineren bij de officiële lancering. Sowieso gaan we van start op 6 mei. Of de "wolf in schapenvacht" nu mee wil of niet. Het uitstel is vervelend, maar is al bij al beperkt (twee weken). Meer, de extra twee weken levert voor de Android-versie een bonus op, want die wordt nu extra getest, zodat we jou een kwalitatief Android-product kunnen aanbieden. Kijk maar naar het snelsnel-verhaal bij onze noorderburen. Haast en spoed heeft daar heel wat problemen veroorzaakt met de komst van de e-boeken.

Een aantal bibliotheken zien dan weer in het uitstel een opportuniteit omdat dit hen twee weken extra geeft om de komst van de e-boeken voor te bereiden. Zo kun je het dus ook bekijken.

Kortom, Paul, we doen ons uiterste best doen om de impact zoveel mogelijk te beperken.

Als we geen e-books voor de i-pad kunnen verkopen, heeft dit zeker invloed op de "omzet" van de bibliotheek.  Blijven onze contractuele verplichtingen dan dezelfde, m.n. wat betreft de minimumkost die Bibnet aanrekent ?

Beste Kris,

Er is geen sprake om niet te voorzien in een oplossing voor Ipad.  Alleen kan het gebruiksproces op Apple er anders gaan uitzien dan wat we hebben uitgetekend en mogen aanbieden op Android en zal de app later beschikbaar komen.  Op zich is dat niet ongewoon in de app wereld.  (Cfr. Stievie) De opstart van e-boeken zal dus verlopen in stappen: eerst Android, dan Apple.  Tegen 6 mei zullen we uitsluitsel geven over de datum voor de Apple app.  We checken met de uitgevers of de duur van de piloot kan aangepast worden omdat we nu enkel met Android kunnen starten. Met andere woorden, we doen onze uiterste best om de hinder voor de bibliotheken en haar gebruikers zoveel mogelijk te beperken. 

Tot slot, abonneer je zeker op onze nieuwsbrief om de berichtgeving rond de e-boeken op te volgen. Ik zorg er alvast voor dat essentiële berichten ook hier op Kenniskantoor terecht komen.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden