Kenniskantoor neemt een vliegende start, de voornaamste wijzigingen op een rijtje

Beste collega's,

Kenniskantoor vervangt dan wel de bibliotheekfora, het werkt toch anders. Hieronder vind je de belangrijkste veranderingen (in het kort) op een rijtje:

  • Je kan niet mailen naar Kenniskantoor, nieuwe berichten en reacties publiceer je via de website
  • Je kan wel nieuwe berichten in je mailbox ontvangen, als je lid bent van de groep waarin het bericht wordt gepost. Om op de hoogte te blijven is het dus zeker zinvol je lid te maken van de groepen die je interesseren. Alle groepen en een korte uitleg over hun inhoud kan je bekijken als je klikt op 'alles weergeven'. Lid worden kan door, op de pagina van de groep, te klikken op de knop 'sluit je aan bij ...', bovenaan rechts.
  • Je ontvangt niet automatisch alle reacties op een bericht per mail, zelfs niet als deze in een groep staan waar je lid van bent. Enkel wanneer je reeds gereageerd hebt op een bericht, ontvang je ook alle nieuwe reacties. Wil je toch zonder zelf te reageren alle antwoorden in je mailbox krijgen, klik dan onder het bericht dat je interesseert op 'volgen'.
  • Je zal maandelijks een mail ontvangen met een overzicht van de activiteit op Kenniskantoor gedurende de voorbije maand: de onderwerpen die er aan bod kwamen, nieuwtjes die in de kijker worden gezet e.d.
  • Wil je liever helemaal geen automatische mails ontvangen, dan kan je dit aanpassen via 'instellingen', knop bovenaan rechts.
  • Je kan je mailprogramma, bv. Outlook, ook zo organiseren dat de berichten van Kenniskantoor in een apart mapje toekomen.Hiervoor maak je in je mailprogramma zelf een 'regel' aan, voor de berichten die gepost worden door mail@kenniskantoor.bibliotheek.be.
  • Je kan nieuwe vragen, berichten of evenementen ook opvolgen via RSS.
  • Je kan zelf de oprichting van een groep in Kenniskantoor voorstellen. Deze groep moet wel over een vooraf gedefinieerd onderwerp gaan, en een zeker rendement hebben. Groepen met weinig leden en weinig beweging, zullen op termijn worden verwijderd om Kenniskantoor overzichtelijk te houden.

Ondervind je nog problemen of heb je een opmerking, mail dan naar helpdesk@bibnet.be. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Met vriendelijke groeten

Elly

Weergaven: 119

Berichten in deze discussie

Beste Elly,

Een typische bibliothecarissenvraag: wordt de content van de bibliotheekfora (ik veronderstel als niet OB'er dat je daar de mailinglists mee bedoeld) ergens bewaard zodat deze ook nog kunnen worden geconsulteerd en er bij voorkeur via een publieke URL naar posts kan worden gerefereerd in nieuwe discussies? Het is zinnig om verder te bouwen op de gedeelde kennis van de afgelopen jaren. Kwestie van het warm water niet telkens opnieuw te hoeven uitvinden.... Vriendelijke groet, Saskia

Dag Saskia,

 

De inhoud op de bibliotheekfora wordt nog geruime tijd raadpleegbaar gehouden, op dezelfde plaats als waar je ze nu kan vinden. (http://fora.bibliotheek.be) Deze inhoud zal niet worden overgezet naar Kenniskantoor of naar een andere omgeving.

We denken immers dat de informatie op de fora niet actueel kan blijven, net zomin als op kenniskantoor. Het kan dus al beter zijn eens opnieuw dezelfde vraag stellen, en betere of meer actuele antwoorden te verkrijgen. Maar je mag daar natuurlijk een andere mening over hebben?

 

Vriendelijke wedergroet
Elly

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden