Wil je zelf snel een Dankzij de Bib affiche maken?

Wij stelen alvast ons GIMPsjabloon ter beschikking...

 

Wat moet je zelf nog doen?

  1. GIMP installeren op je computer (indien nodig) en openen uiteraard,
  2. het bestand in bijlage bij dit bericht opslaan op je pc,
  3. dit zelfde bestand openen in GIMP (via menu Bestand),
  4. je achtergrondfoto "openen als laag" (via menu Bestand),
  5. eventueel de achtergrondfoto met de knoppen uit de gereedschapskist op de juiste plaats verplaatsen en schalen,
  6. indien nodig de fotolaag laten zakken tot ze helemaal onderaan ligt via de neerwaartse groene pijl in het laagdialoogkader,
  7. klikken op de Tekstlaag in het laagdialoogkader die je wil aanpassen (dus NAAM of VERHAAL) en vervolgens op de Tekstknop (=letter A) in de Gereedschapskist. Als je nu op een letter van de tekst klikt die je wil bewerken zal het tekstvakje vanzelf openen. OPGELET klik je per ongeluk op pixels uit de achtergrond dan lukt het even niet... Verschijnt er tijdens je pogingen een dialgoogkader met de knoppen "Nieuwe laag aanmaken","bewerken", "Annuleren", dan kies je voor bewerken om te tekstlaag te openen. Het vergt een beetje oefening. TIP via menu Beeld kan je even inzoomen tot bv. 200%. zo kan je juister klikken. De naam van de tekstlaag zal zich aanpassen aan de nieuwe inhoud, maar dat is op zich geen probleem
  8. via menu bestand je affiche opslaan als jpg.

Veel Succes!

Het Bib Bornemteam

 

Weergaven: 1171

Bijlagen:

Berichten in deze discussie

Het lagendialoogkader opent zich in een apart klein venstertje. Gebeurt dit niet automatisch bij het opstarten dan kan je het openen via de menu Vensters, klik op optie 'koppelbare dialoogkader' en kies vervolgens lagen.

 

In het minivenstertje "lagen" dat nu wordt weergegeven kan je al de lagen zien staan. Onderaan staan enkele knoppen zoals de groene pijlen om de laag 'naar onder' te verhuizen. Klik op die pijl tot alle lagen in de juiste volgorde liggen.

 

Het bewerken van het tekstvak vergt wat oefening. Vergroot eventueel het beeld via Menu beeld (200%) zodat je zeker op een letter klikt (zo open je het ekstvak) en niet tussen de letters (want dan maak je een nieuw tekstvak aan. Wat op zich geen probleem is, zolang je overtollige lang achteraf verwijderd).

Je vraag ivm de gewone cursor begrijp ik niet helemaal.

Op onze Digigids vind je nog enkele stap-voor-stapgidsjes die je misschien ook nog wat vooruit helpen. : http://bibbornemdigigids.wordpress.com/fotos/gimp-2/.

 

Veel succes,

Katrien

Tom Vansteenbrugge zei:

Bij het openen van de achtergrondfoto (als laag) verdwijnt bij mij het doorschijnend grijze tekstkader.. (de tekst blijft wel leesbaar).

Bij stap 6 en stap 7 ondervind ik nogal wat problemen. Ik vind geen groene pijl, geen laagdialoogkader en geen tekstlaag om te bewerken (krijg telkens een blanco veld).

En heeft het programma ook een gewone cursor (zonder dat daar een toepassing aan verbonden is)?

Kan iemand me uit de nood helpen?

 

Bedankt!

Tom

Bib Moorslede

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden