Dag collega's;

Komst "onze" minister naar Oostende? Als hij present geeft siert het hem dat hij confrontatie en debat niet uit de weg gaat.

In het Knack- interview gaf hij de cultuursector een veeg uit de pan.  Voor ons geldt het ook. Vernieuwing zal ook uit de bibliotheeksector moeten komen. In regionale bibliotheekgehelen  dan maar?

Met vriendelijke groeten,

Stef Blommaert

 

Weergaven: 330

Berichten in deze discussie

Onze minister komt op 24 november ook naar het Overlegplatform voor erfgoedbibliotheken in Brugge, een organisatie van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de VVBAD. Ook daar verwacht ik van hem een blik op de toekomst van de bibliotheek- en cultureel-erfgoedsector.

Zie: http://www.vlaamse-erfgoedbibliotheek.be/agenda/2015/11/3514-overle...

Minister Sven Gatz opent niet alleen Informatie aan Zee. Na de keynote van David Lankes is er donderdag om 11.30 uur een debat onder de titel "Hoe versterken Vlaamse bibliothecarissen hun gemeenschap?" Deelnemers zijn Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur; Luc Martens, voorzitter VVSG; Krist Biebauw, directeur Bibliotheek Gent; Carol Vanhoutte, voorzitter sectie Openbare Bibliotheken van de VVBAD. Moderator is Bart Noels, directeur van Vormingplus. Misschien is er ook nog wel even tijd voor vragen uit het publiek? En dat de vernieuwing uit de sector zelf zal moeten komen, lijkt mij buiten kijf te staan.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden