Dit jaar verhoogde Reprobel fors de forfaitaire bijdrage voor de kopieën die bibliotheken in 2019 voor hun interne werking zouden nemen uit beschermde werken. Die bedraagt nu 158 euro per jaar per voltijds equivalent. Voor dit bedrag kan een voltijdse medewerker per jaar 2.602 fotokopieën/prints maken. Komt jouw bibliotheek hier niet aan in deze digitale tijden? Geen nood. Je hoeft hier niet mee akkoord te gaan.

Bibliotheken die niet aan zoveel kopieën per jaar per voltijds equivalent komen, kunnen ervoor kiezen niet op dit voorstel voor forfait in te gaan en enkel te betalen voor het effectief aantal genomen fotokopieën. Laat in dat geval weten aan Reprobel dat in jouw bib maar een zeer beperkt aantal kopieën gemaakt wordt en dat je niet ingaat op hun voorstel.

Daarna is het aan Reprobel om aan te tonen hoeveel reproducties er gemaakt worden in jouw bibliotheek. Zij kunnen hiervoor controles uitvoeren (steekproeven), om zo overeen te komen hoeveel het uiteindelijk te betalen bedrag bedraagt voor jouw bib. Reprobel draagt de bewijslast.

Weergaven: 348

© 2022   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden