Lang geleden dat ik nog eens gedurende een ruim half uur interessante mensen op de radio hoorde praten, zonder dat iemand de behoefte voelde om tussendoor een plaatje op te leggen.  En het ging dan nog over bibliotheken en hun toekomst!

Tijdens De slag om de bibliotheken op de Nederlandse Radio 1 laat bijzonder hoogleraar bibliotheekwetenschap Frank Huysmans zijn licht schijnen op de gevolgen van de besparingen en de nieuwe bibliotheekwet.  De opkomst van de landelijke digitale bibliotheek versus de lokale autonomie om in asfalt te investeren in  plaats van in het in stand houden van bibliotheekvestigingen op wandel- en fietsafstand.

Tussendoor worden boeiende uitstapjes gemaakt naar de vrolijke vrijwilligersbibliotheek zonder boete (die evenmin aan de besparingen lijkt te ontsnappen) en naar het Frysklab van Jeroen De Boer (mobiele makerspace in bibliobus), waar zowaar piano gespeeld wordt op een stel 3.0 bananen.  

Nog korter samengevat: verplicht luistervoer voor iedereen die iets met bibliotheken heeft!

Weergaven: 408

Berichten in deze discussie

Frank Huysmans en Jeroen De Boer zijn natuurlijk ook twee namen die klinken als een klok in het Nederlandse bibliotheeklandschap...

Bedankt om dit te delen, Tim.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden