De bibliotheek voor iedereen, de zoektocht naar geëngageerde bibliotheekmedewerkers gaat voort

Beste collega's,

1% van de leden van deze discussiegroep heeft mijn oproep ‘bib voor iedereen, op wie stemt u: Dumas of Mason?’ beantwoordt. (als u de oproep gemist heeft: http://kenniskantoor.be/group/nieuws-en-debat/forum/topics/ik-stem-...

Het was een poging om bibliotheekmedewerkers te verzamelen en te activeren, nu onze sector en haar doeleinden onbeschermd zijn achtergelaten door de vorige Vlaamse Regering. Waarom er zovelen niet gestemd hebben, daar heb ik het raden naar. Laat me even een poging ondernemen:

-U kent mij niet en heeft geleerd niet naar vreemde mannen te luisteren.

-Of misschien koestert u het bijzonder saaie imago van de bibliothecaris. “Een actievoerende bibliotheekmedewerker, wat voor een genre is dat: fantasy, sciencefiction, horror?”

-Of vindt u dat opkomen voor de basisrechten van u gemeentegenoten niet tot uw takenpakket hoort: liever berispt u bibliotheekbezoekers die te luid spreken, dan bestuurders die de vrije toegang tot de openbare bibliotheek te grabbel gooien.

-Of vindt u de resultaten van sociale actie overroepen. “Kijk maar naar vakbonden, feministen of holebi’s, wat hebben die nu feitelijk bereikt?”

-Of vindt u dat de Vlaamse Overheid gelijk heeft. “Openbare bibliotheken zijn belangrijk, maar niet noodzakelijk.”

-Of u  bent bang, of erger nog, het laat u onverschillig.

-Of…

Wat ook de reden moge zijn, hierbij een nieuwe oproep, voor de komende 2 maanden. Dat geeft u de nodige  bedenktijd om een doordachte keuze te maken. In september bekijken we dan of er voldoende energie gegenereerd is om met alle Dumas-stemmers samen te komen en actieplannen te smeden. Dat hangt van u af. Als u ook een bibliotheek voor iedereen wil, dan moeten we er samen aan werken. Uw stem en die van uw collega’s creëren de ruimte voor actie na september.

Met een beetje geluk hebben we dan ook een nieuwe Minister van Cultuur. Wie weet is het wel iemand van het Vlaams Belang? Dan zitten we gebeiteld. Iedereen weet immers hoe hoog die partij cultuur in het vaandel draagt en als geen ander het belang onderkent van een kritische en goed geïnformeerde burger.

Weergaven: 236

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden