27/01/2021 - Op het ogenblik dat meerdere kerken in Diest en omgeving een herbestemming krijgen klopten de “klokkenjagers” Jef Teugels, Jos Vrancken en Werner
Wouters aan bij onze heemkundige vereniging Limes Tamera. Ze waren reeds bezig met een inventaris te maken van alle luidklokken in Groot-Diest als onderdeel van Oost-Brabant.


We beseften binnen ons Bestuur onmiddellijk dat we hier de uitgelezen kans kregen om dat gedeelte van ons erfgoed, dat eeuwenlang, voorspoed en onheil, geluk en droefheid, ten gehore bracht, te inventariseren en hun verzamelde info te bewaren voor het nageslacht. We waren opgetogen om hieraan te mogen meewerken.

Het is een opmerkelijk naslagwerk geworden over een speciaal deel van ons Diesters erfgoed. Dit naslagwerk is trouwens niet geschreven voor de klokkenfanaat of bewonderaar maar voor iedereen die begaan is met ons rijk Diesters verleden en ook haar deelgemeenten.


Het boek telt 124 pagina’s in kleurendruk.

Leden van Limes Tamera betalen slechts €20 (+verzendkosten).

Niet-leden betalen €25 (+verzendkosten).


Maar nu tijdelijk betalen niet-leden slechts €22 (+verzendkosten) voor het boek en krijgen ze er 1 jaar lidmaatschap van onze vereniging gratis bovenop.


De verzendkosten bedragen €6 maar afhalen is eventueel mogelijk maar dan enkel na afspraak via info@heemkunde-diest.be


Als lid van onze vereniging krijgt u niet alleen korting op onze uitgaven en activiteiten maar ontvangt u ook nog eens vier keer per jaar ons tijdschrift.

Betalen kan via storting op rekening BE 61 9730 2455 8717
Met vermelding van “Boek Klokken”


Gelieve daarna ook een email te sturen naar info@heemkunde-diest.be met vermelding van uw naam en adres, telefoonnummer en elke andere nuttige informatie.

Weergaven: 66

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden