Het mag gezegd: ontelbare leesclubs leveren bijzonder goed werk. Doorgaans staat proza er in de kijker, maar ook poëzie mag al eens in de spotlights staan.

Speciaal voor deze leesclubs stippelde Koen Stassijns een overzichtelijk, verhelderend en bijwijlen lichtvoetig parcours uit.

Doorgaans geeft Koen Stassijns een introductielezing aan de hand van drie grote dichters: De Poolse Wislawa Szymborska (Nobelprijs 1996), de Ier Seamus Heaney (Nobelprijs 1995) en de Duitser Hermann Hesse (Nobelprijs 1946) en enkele anderen... Maar ook een initiatielezing waarin de vele aspecten van de poëzie aan bod komen, aan de hand van gedichten uit de wereldpoëzie en de erbij horende verhalen, behoort tot de mogelijkheden. Bovendien worden er ook vooroordelen weggewerkt en vragen beantwoord. Alle aanwezigen krijgen enkele gedichten mee (van de drie Nobelprijswinnaars), met een kleine opdracht die gezamelijk wordt besproken tijdens een tweede samenkomst, waarbij een bespreking van de opdracht, verdere kennismaking met de drie Nobelprijswinnaars... aan bod kan komen.

Ongeveer alles is mogelijk, ook op maat. Voor alle info kan u terecht op de Kenniskantoor-pagina van Koen Stassijns, of stuur een mailtje naar Koen.Stassijns@telenet.be of bel 0478-34 71 17.

Enkele 'publiekreacties' na lezingen:

Gisteravond was ik in St-Amands, heel boeiende, leuke uiteenzetting! Knap, het is niet evident om poëzie te brengen met een vleugje humor erbovenop! Bedankt!

Marthe Vanhoutte

 

Ik was erbij donderdagavond in St-Amands, ik wou je even zeggen hoe fijn en ingetogen en met een vleugje humor jij jouw verhalen van onze dichters, zo mooi en bijzonder hebt gebracht. Wij, mijn man en ik en twee vriendinnen hebben er met volle teugen van genoten… Ik ga op zoek naar die mooie sterke gedichten van onze franstalige waalse dichters. Heel veel dank, dat verdient een dichterszoen.

Els Janssens

 

Ik wou je alsnog feliciteren met de prachtige avond die je ons verleden week in Sint-Amands bezorgd hebt. De opkomst was overweldigend en iedereen was echt tevreden. Indien je nog andere initiatieven ontplooit, stuur de berichten gewoon door.

dr. Rik Hemmerijckx,

directeur van het Verhaerenmuseum

 

Ik was aangenaam verrast met o.a. de kennismaking met onze Franstalige dichters die het levenslicht zagen in Vlaanderen. Wij hebben een uitstekende avond gehad!

Marcel Schuurmans

Masereelfonds Achel

 

Nog geniet ik na van jouw manier van gedichten voorlezen. Heerlijk!

Voor mij was het een hoogdag. Bedankt!

Hilde Devos

 

Weergaven: 415

Berichten in deze discussie

Iedere dag denk ik daaraan!!!

Ghislaine Kindts

Bibliotheek Ninove

Er is een fout geslopen in mijn gsm-nummer. Dit is het enige echt:

0478 347117

Hé Ghislaintje, alles goed daar in het verre Ninove? Aagje probeert mij weer tussen de mensen te krijgen. Nu ja, waarom ook niet, ik geef immers bijzonder graag lezingen en cursussen...

Ik hoop dat alles goed met je gaat. Doe iedereen de groeten.

Liefs

KS

Ghislaine Kindts zei:

Iedere dag denk ik daaraan!!!

Ghislaine Kindts

Bibliotheek Ninove

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden