In augustus werkten we samen met Samenlevingsopbouw om Leespaleis op te starten in de bib : een opfris- , leescursus voor kinderen na het 1e leerjaar waarbij de vakantie waarschijnlijk problematisch “zomerverlies” qua lezen ging betekenen.

Vanuit Samenlevingsopbouw is er vraag om dit eventueel ook tijdens het schooljaar voort te zetten. We weten echter niet zo goed hoe we dit gaan aanpakken en zitten nog met veel vraagtekens. We willen vooral inzetten op leesplezier.

Heeft iemand een dergelijk project en is het mogelijk om ons uit te leggen hoe jullie dit aanpakken?

 

Weergaven: 160

Berichten in deze discussie

Hallo! Ik ben deze zomer bij jullie de vorming komen geven en heb jullie toen ook verteld over het project voorlezen aan huis. In Antwerpen heb je de boekenkaravaan, in Brussel de boekenbende aan huis, en zo zijn er nog tal van soortgelijke initiatieven in heel Vlaanderen. Dat lijkt me een ideale insteek om in te zetten op leesplezier! De voorlezers aan huis kunnen ook samenlezen met de kinderen, vb. met de boekjes toneellezen of theaterlezen. Als de voorlezers niet aan huis kunnen komen kan je de voorlees of samenleesmomenten ook organiseren in de bib!

Hartelijke groet

Inge

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden