Iemand ervaring of een activiteit voor gedichtendag georganiseerd specifiek voor secundair onderwijs? Suggesties zijn altijd welkom!

Weergaven: 349

Berichten in deze discussie

We organiseerden al enkele keren een workshop voor het vijfde middelbaar. Een dichter (lid van de bib) komt die dan begeleiden. Vorig jaar was het een groter project waarbij de leerlingen samen met de dichter op pad gingen in de gemeente en op bepaalde plekken naar gedichten van Jan Van Nijlen luisterden. Nadien schreven ze bij die plekken zelf ook een gedicht. Die werden dan voorzien van een illustratie en op postkaarten uitgebracht tijdens een feestelijk slotmoment. 

Dank voor de tip! Ondertussen heb ik contact opgenomen met een paar dichters die slampoetry "bedrijven". Ik vermoed dat dat die gasten ook wel zal aanspreken...

Wij organiseerden in de herfst voor het vierde middelbaar van de omliggende scholen een middagactiviteit: "Dichter bij de soep". Leerkrachten die dat wilden, konden hun klas inschrijven, er kwamen een vijftal klassen op af. Allemaal 4BSO, fijn dus om deze (moeilijk bereikbare) groep jongeren in de bib te ontvangen. Wij serveerden soep en een slamdichter bracht zijn poëzie. Een geslaagde activiteit, alleen was het volgens de leerkrachten iets te moeilijk voor de aanwezige groep. We sturen dus wat bij. Succes met de activiteit! Laat gerust weten wat het wordt. Inspiratie is altijd welkom. :-)

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden