Dag allemaal,

tijdens de vorming bib op school afgelopen dinsdag hoorde ik van 'Cubiss'. Wie van jullie werkt hiermee? Met welke projecten? En wat zijn jullie ervaringen (positief en negatief)?

groetjes Isabel

Weergaven: 260

Berichten in deze discussie

Dag collega's,

Voor onze themakoffers hebben wij reeds een aantal materialen van Cubiss aangekocht: kleine ezel, kikker in het kinderdagverblijf en spin in de bieb. Dit zijn educatieve materialen die in de klas gebruikt kunnen worden. Ze bevatten boekjes, vingerpopjes of maskers, soms een wandtapijt, ...Handleiding is te downloaden via de site of bijgeleverd, zowel voor leerkrachten als voor de bibliotheekmedewerkers. 

Het is vaak wel de bedoeling dat de leerkracht gedurende een tijdje met de materialen aan de slag gaat. Of de leerkracht daar steeds tijd voor heeft?
Soms is de inhoud ook erg 'Hollands': in spin in de bieb moeten de kinderen het woord 'tronie' kennen, wat in Vlaanderen niet courant gebruikt wordt. 
De inhoud van de koffers is heel verzorgd en met gebruik van de handleiding kan deze koffer perfect worden gebruikt in de klas. 

Annemie

Bedankt voor je reactie. Ik was zelf op zoek naar groepsbezoeken, maar ik stelde me daar ook vragen bij de hollandse woorden (vb biebexpeditie ipv bibexpeditie...).

groetjes Isabel

Dag Annemie,

Wij werken al enkele jaren met de Rode Draadpakketten. We hebben ze inhoudelijk al wel eens aangepast (nieuwe titels), maar op zich zijn het interessante pakketten. Na al die jaren is er echter minder vraag naar, volgens mij moeten we het nog eens extra promoten... Concreet schrijven leerkrachten zich in aan het begin van het schooljaar en wordt er een verdeling gemaakt per trimester.

Via deze link lees je er meer over: http://westerlo.bibliotheek.be/pagina/rode-draad

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden