Acht jaar hebben we moeten wachten op een nieuw, groot prentenboek van Charlotte Dematons, maar vanaf 5 juni 2020 is het er: 'alfabet' (Hoogland & Van Klaveren 4+). Aan kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) geeft ze in de extra lange 28ste aflevering van De Grote Vriendelijke Podcast haar allereerste interview over dit tekstloze prentenboek, dat toch volledig over taal gaat.

Een gesprek over versleten penseeltjes, de lol én de last van gedetailleerd observeren, frietfonteinen en nijlpaarden met Napels gele nagellak, over de S van Sinterklaas (en het bekroonde boek dat ze uit de handel liet nemen) en de bladzijde die Charlotte in haar leven omsloeg. Met gastoptredens van o.a. Thé Tjong-Khing, kunsthistorica Wieteke van Zeil en Stefan Bosmans van de bibliotheek Ham. Toegift: bij de bespreking van Charlottes Grote Vriendelijke Parel nog een nieuwtje over Paul Biegel.

Luister nu naar deze sprankelende illustrator en hoor mooie achtergrondinformatie die je kunt gebruiken als je straks in de bibliotheek met dit boek gaat werken. Te beluisteren via Spotify, je podcast-app of http://www.degrotevriendelijkepodcast.nl/e/aflevering-28-charlotte-...

Mocht je bibliotheek nog niet zijn aangesloten bij het GVP-netwerk, mail ons dan gerust via info@degrotevriendelijkepodcast.nl. Dan kom je op de mailinglijst, ontvang je digitale pr-materialen en eventueel fysieke Getipt-stickers om op onze boekentips te plakken.

Weergaven: 39

© 2022   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden