Eigenlijk heeft dit topic weinig inleiding nodig. Het is alom bekend: jongeren (en in deze case meer bepaald de adolescenten tussen 12 en 20) bereiken met de bib is niet eenvoudig. Met de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek (1000 Brussel), zitten we binnen een tweetalige, hoofdstedelijke context zeker niet in een warmer jasje dan de andere Vlaamse of de Nederlandse bibliotheken. Maar wat doen we eraan?

 

Met de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek (HOB), binnen enkele maanden 'Muntpunt', willen we niet bij de pakken blijven zitten. Met de hele organisatieverandering in het vooruitzicht krijgen we een mooie kans om onze koers te wijzigen en ook met de middelbareschooljeugd in zee te gaan. Daartoe willen we graag van start gaan met een inhoudelijk participatieproject: hand in hand met deze jongeren en mensen in het werkveld. (Meer info in bijlage.)

 

Grensverleggend is dat niet. Velen deden het ons voor en maakten al kennis met een gelijkaardige manier van werken. Dit is voor ons dan ook dé gelegenheid om kennis te maken met wat goed en minder goed werkte. Jullie feedback, tips en ervaringswijsheden zijn dan ook meer dan welkom! Misschien kunnen we er allemaal wat an opsteken.

 

Ik kijk alvast uit naar jullie inbreng!

 

 

Noot: als voorbereiding was er al een kleine interviewronde met tieners die de specifieke context (kansarmoede, tweetaligheid, grootstedelijkheid ...) verkende in functie van de bibliotheek (en onze partnerorganisatie). Deze interviewronde zou als basis moeten dienen bij de gesprekken.

Weergaven: 409

Berichten in deze discussie

Wat zijn de voorlopige bevindingen of hoever sta je met dit project?

 

mvg

Dennis

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden