Beste collega's,

Omwille van covid 19 willen wij dit jaar een jeugdboekenmaandwandeling organiseren met opdrachten. De wandeling kan men vrij in eigen bubbel doen, wanneer men wil gedurende de hele maand.  Als de kinderen alle opdrachten opgelost hebben, verzamelen ze een cijfercode. Met de juiste cijfercode, hebben de kinderen recht op een kleine verrassing. Voor het verkrijgen van de verrassing dachten we in eerste instantie aan het plaatsen van een box met een cijferslotje. De code van het cijferslot is de code die de kinderen ontdekken door het oplossen van de opdrachten.

Nu twijfelen we wel een beetje of het een goed idee is om met een cijferslot te werken omdat dit vereist dat de deelnemer het cijferslot ook weer correct terug vasthangt aan de box en de cijfers wegdraait. Een andere optie is het laten doormailen van de code naar de bib en de kinderen een pakketje laten afhalen in de bib tijdens de openingsuren. We vragen ons af of mensen dan de moeite gaan doen om terug te komen naar de bib als ze de wandeling doen op een dag dat onze bib niet open is.

Zijn er bibliotheken die al ervaringen hebben met het organiseren van een opdrachtenwandeling? (misschien in het kader van zomer van vlieg). Hoe hebben jullie het afhalen van het geschenkje georganiseerd voor de wandelaars?

Bedankt voor jullie reacties.

Patricia Cosemans

Bibliotheek Bekkevoort

Weergaven: 63

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden