Wij zijn aan het experimenteren met infographics... In het verleden hadden we al eens een poging gedaan via gratis online software maar dat was niet zo'n succes bv. https://infogr.am/. Je kan het resultaat niet printen en de sjablonen hebben natuurlijk hun beperking.
Dus maken we nu zelf maar een eigen versie gebaseerd op Engelstalige Reading Infographics.

Hiervoor gebruiken we publisher omdat je meer controle hebt over de tekstvakjes en de grafische elementen. Bij elkaar passende kleuren vinden kan met een van volgende tools:

  • http://www.dhtmlgoodies.com/scripts/color-schemer/color-schemer.html (je kan hier een RGB-code ingeven van bv. een kleur die je er zeker bij wil).
  • https://coolors.co/ (Op het scherm staat een kleurencombinatie, grote kleurbalken naast elkaar. Bovenaan in elke kleur dan je klikken op RGB (beweeg met je muis bovenaan in de kleur). Typ de cijfers in van een gewenste kleur (gewoon de cijfers die er staan overtypen). Zorg dat het slotje dat iets boven de kleurnummer onderaan staat gesloten is (door erop te klikken) en dat hetzelfde slotje bij de andere kleurstroken op open staat. Telkens je op de spatiebalk drukt krijg je een nieuwe kleurcombinatie voorgeschoteld).

Op pinterest zijn we een map gestart met onze infographics. We publiceren ze ook op onze Facebookpagina en als blogbericht op onze catalogus. Tot slot printen we ze uit op A3 papier (meerdere pagina's) en hangen ze als affiche in onze bib.

Wil jij aan de slag met onze sjablonen. Stuur een mailtje naar bibliotheek@bornem.be.

Heb je zelf ook al infographics gemaakt? Deel hier dan even je ervaringen. We zijn nieuwsgierig...

Weergaven: 270

Berichten in deze discussie

Voor wie toch met online tools aan de slag zou willen gaan. Ik heb verschillende webdiensten geprobeerd en vond deze wel goed werken, zeker als je bv. ook grafieken wilt maken: http://piktochart.com/

Het aantal gratis templates is wel beperkt.

Heb die tool gebruikt om deze infographic te maken: https://magic.piktochart.com/output/2837907-pbsa

Mooi!

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden