We hebben een beetje zitten experimenteren met het biblogo in 3D-vorm... Hiervoor gebruikten we de gratis programma’s Sketchup (tekenprogramma) en Gimp (fotobewerking).

Het Sketchup-bestand laat je toe het 3D biblogo in elke gewenste positie te plaatsen. Na elke rotatie of kanteling sla je die versie op als afbeelding. Die 3Dafbeelding kan je dan vervolgens verder bewerken in Gimp om een transparante achtergrond en hogere resolutie te verkrijgen (zie blauwe 3Dlogo).

Variant: je kan eerst in Sketchup de 3D-afbeelding in een "stijl" zetten alvorens je de versie opslaat en afwerkt in Gimp (zie rode 3Dlogo).

Op Fotobib kan je al enkele versies bekijken en downloaden. 

Zin om mee te 3D-en?

  1. Download de bestanden in onze dropboxmap sketchup-bestanden,
  2. Kantel de 3D-vorm in de gewenste positie en exporteer elke variant die je maakt als 2D-afbeelding in het png-bestandstype,
  3. Open dit bestand in Gimp en maak de achtergrondtransparant. Hierdoor kan je het later combineren met elke achtergrond. TIP zet de resolutie héél hoog voor je het bestand inlaad als een laag. Zo heb je nadien een afbeelding die ook geschikt is voor printwerk.

In onze handleiding 3D met tekst vind je alle details om je eigen 3D-versies aan te maken.

Heb je nieuwe varianten gemaakt of betere versies van onze testbestandjes? Laad ze dan op in Fotobib. Alvast bedankt!

Meer info over Fotobib bij katrien.schroyens @ bornem.be of theo.gielen @ bibnet.be.

Weergaven: 275

Berichten in deze discussie

Het spijt me da ik de pret moet bederven maar deze leuke vervorming van het biblogo is niet toegestaan volgens  de huisstijlgids pag 14 . http://www.locusnet.be/portaal/Locus/Publiekswerking/Marketing/Bibl...

Er blijven gelukkig nog creatieve mogelijkheden genoeg om met het logo aan de slag te gaan.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden