Anderstalige boeken

Op deze pagina willen we een overzicht geven van het aanbod aan anderstalige romans in de verschillende gevangenisbibliotheken.

De bedoeling is dat je deze boeken via (een op te starten) Inter Gevangenisbibliothecair Leenverkeer bij de betreffende gevangenisbibliotheek kan aanvragen.

PS: Frans en Engels lijken me overbodig, want iedereen zal die wel in huis hebben, of ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de lokale openbare bibliotheek.

 

Hulpgevangenis Leuven

Hier geen lijst van alle anderstalige boeken die de Hulpgevangenis in voorraad heeft, want u kan ze gewoon bekijken via de catalogus van de openbare bibliotheek van Leuven. Selecteer bij 'uitgebreid zoeken' de gewenste materialen en de gewenste taal et voilà. Jammer genoeg is de lijst van talen die de site kan aanbieden, kleiner dan het gevangenisaanbod. Er wordt aan gewerkt om de lijst uit te breiden.

Welke talen biedt de Hulpgevangenis aan: 

Albanees, Arabisch, Bulgaars, Chinees, Duits, Engels, Frans, Georgisch, Hebreeuws, Hongaars, Italiaans, Koerdisch, Litouws, Oekraïns, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servo-Kroatisch, Spaans, Tsjechisch

 

Centrale Gevangenis Leuven

Deze gevangenisbibliotheek biedt , naast Engels en Frans, volgende talen aan:

Albanees, Arabisch, (Bengaals), Bosnisch, Bulgaars, Chinees, Duits, Ests, Farsi, (Fins), Georgisch, Grieks, Hebreeuws, Hindi, Hongaars, Italiaans, Koerdisch, Koreaans, Kroatisch, (Latijn), (Lingala), (Litouws), (Macedonisch), (Noors), (Oekraïens), Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Sloveens, (Slowaaks), Spaans, (Swahili), Thais, Tsjechisch, Turks, Urdu, (Vietnamees), Zweeds.

() = slechts 1 boek of een woordenboek

Hier vind je een lijst: anderstalige%20boekenlijst%20centrale%20gevangenis.zip

 

Gevangenis/arresthuis Antwerpen

heeft boeken in volgende talen beschikbaar:

 Albanees, Arabisch, Bulgaars, Chinees, Duits, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Italiaans, Koerdisch, Kroatisch, Litouws, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Sloveens, Spaans, Thai, Turks, Zweeds.

 De aantallen variëren van 3 boeken tot een 100tal per taal.

Sommige boeken hebben hun beste tijd gehad maar worden toch regelmatig uitgeleend.   

Het grote euvel is dat –driewerf helaas-  deze collectie niet ontsloten is en enkel raadpleegbaar via het gammele computersysteem van en in de gevangenis zelf.     

 

Gevangenisbibliotheken Noorderkempen

(Turnhout, Merksplas, Wortel, Hoogstraten)

De vier gevangenisbibliotheken van de Noorderkempen putten uit de ‘wisselcollectie’ van de Bibliotheek Turnhout voor wat betreft vreemdtalige werken. De vier gevangenisbibliotheken beschikken over slechts enkele, vooral Russische, zelf aangekochte buitenlandse werken. De catalogus van Bibliotheek Turnhout is hier raadpleegbaar.

Ook bij ons is de vraag meestal groter dan het aanbod. Buiten de gangbare vreemde talen (Frans, Engels en Duits) zijn de Russische en Spaanse collecties de enige die iets meer uitgebreid zijn.

 

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden