Antwerpen - Stadsdichter Stijn Vranken wil het poëzieaanbod in de gevangenisbibliotheek van Antwerpen uitbreiden. Hij roept op om poëziebundels te schenken. “Gevangenen zoeken vaak troost of inzicht in gedichten.” 

Poëzie blijkt een populair genre te zijn in de bibliotheek van de Antwerpse gevangenis in de Begijnenstraat. “Gedichten blijken toch een impact te hebben op de gedetineerden”, vertelt Vranken. “In de gevangenis hebben ze veel tijd om na te denken en grijpen ze vaak naar poëzie om troost of inzicht te zoeken. Ik lanceer daarom een oproep om poëziebundels te schenken. Het lijkt mij zinvol om hun bibliotheek te helpen uitbreiden.”Lees verder...

Weergaven: 160

Berichten in deze discussie

Hallo Geert,

Fijn project van Stijn. Doet terugdenken aan het project 'Openingen' uit 2009 van de bibliotheken van Kortenberg en Leuven samen met de Centrale Gevangenis van Leuven. Het project omvatte onder andere een tentoonstelling van Jan van Riet en de uitgave van een bundel gevangenisgedichten. De bundel werd -met steun van de provincie Vlaams-Brabant- verspreid in alle Vlaamse openbare bibliotheken en in alle Belgische gevangenisbibliotheken:

Coverplaatje



Openingen : gevangenisgedichten / gekozen en bezorgd door Benno Barnard & Roger M.J. de Neef

Uitgegeven door 
P in 2009

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden