Op de tweede pagina van onze groep (rechts onderaan) willen we een overzicht geven van het aanbod aan anderstalige romans in de verschillende gevangenisbibliotheken.

De bedoeling is dat je voor buitenlandse gedetineerden boeken in hun taal kan vinden en ze via een op te starten Inter Gevangenisbibliothecair Leenverkeer bij de betreffende gevangenisbibliotheek kan aanvragen.

De vraag aan alle gevangenisbibliotheken is dan ook: zet je lijsten met anderstalige boeken, of de verwijzing naar de catalogus, erbij, of stuur ze naar mij door.

 

PS: Frans en Engels lijken me overbodig, want iedereen zal die wel in huis hebben, of ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de lokale openbare bibliotheek.

Weergaven: 305

Berichten in deze discussie

Gevangenisbibliotheken Noorderkempen (Turnhout, Merksplas, Wortel, Hoogstraten).

De vier gevangenisbibliotheken van de Noorderkempen putten uit de ‘wisselcollectie’ van de Bibliotheek Turnhout voor wat betreft vreemdtalige werken. De vier gevangenisbibliotheken beschikken over slechts enkele, vooral Russische, zelf aangekochte buitenlandse werken. De catalogus van Bibliotheek Turnhout is hier raadpleegbaar.

Ook bij ons is de vraag meestal groter dan het aanbod. Buiten de gangbare vreemde talen (Frans, Engels en Duits) zijn de Russische en Spaanse collecties de enige die iets meer uitgebreid zijn.

Mvg, Ludo

Gevangenisbibliotheek Gent

In de gevangenisbibliotheek van Gent kunnen we naast het nederlands 17 verschillende talen aanbieden.

We hebben boeken in het albanees, arabisch, bulgaars, duits, engels, frans, italiaans, kroatisch, litouws, pools, roemeens, russisch, sloveens, slowaaks, spaans, tsjechisch en turks.

Groeten,

Sien

Bijlagen:

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden