Hallo,

Wij starten in juni met het uitlenen van tijdschriften. We zijn nu bezig met de laatste praktische besoignes. Nu vragen we ons af hoe hard tijdschriften afzien van een inleverbus. Wij hebben een inleverbus waarbij de gleuf toch zo'n anderhalve meter hoog staat en de materialen dan een halve meter diep vallen in een kar binnenin een kast. Cd-doosjes zien op die manier al vaak af van frequent gebruik. Dus nu zijn we ook wat bang voor de tijdschriften, zeker voor de weekbladen als Humo en Knack. Wat zijn jullie ervaringen? Hebben jullie iets speciaal gedaan? Ik hoor het graag!

Bedankt.

Groetjes

Elke De Geyndt

Bibliotheek Aalst

Weergaven: 203

Berichten in deze discussie

Hallo,

de weekbladen zien sowieso af. Het blad nieten vooraf kan helpen. Wij hebben in onze bak isomo chips gedaan, waarop de materialen zacht vallen. We hebben trouwens twee inleverbussen naast elkaar. Een voor de boeken en een voor de cd's en dvd's, zodat een dik boek niet op een cd-doosje kan vallen.

Mvg

Germaine

bib Leopoldsburg

Bij sommige tijdschriften verstevigen we de rug. Maar inderdaad alle weekbladen zien wel wat af. Uiterst zelden moeten we nummers afvoeren omdat ze beschadigd zijn dus dat valt nog heel goed mee.

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden