Beste collega's,

n.a.v. onze verhuis naar het Predikherenklooster in 2019 zijn wij aan het nadenken over onze magazijnwerking. Ik heb hierover 2 vragen:

1) Vanaf 2019 zal ons magazijn zich niet langer in de bibliotheek zelf bevinden, maar in Depot Rato, waar ook de dienst erfgoed haar archieven zal opslagen. Dit beïnvloedt onze magazijnwerking natuurlijk enorm. Terwijl de klanten nu slechts een vijftal minuutjes moeten wachten op het aangevraagde werk, zullen ze in de toekomst minstens een dag moeten wachten op hun boek/cd/muziekplaat

Om ons goed voor te bereiden, zijn we op zoek naar bibliotheken die al een dergelijke magazijnwerking hebben. Hoe vaak gaan jullie naar dat magazijn? Hoeveel tijd neemt dit in beslag? Alle praktische tips zijn welkom!

2) We zullen in het Predikherenklooster wellicht ook werken met 'wisselcollecties'. Dit wil zeggen dat het grootste deel van onze open kast-collectie wel in onze bib staat, maar een gedeelte ook in ons magazijn. Afhankelijk van de tijd van het jaar, zetten we een ander stuk collectie in de kijken. Ons diensthoofd cultuur denkt hierbij bijvoorbeeld aan boeken over tuinieren (voorjaar), reizen (voorjaar, zomer),... Zijn er bibliotheken die een dergelijke werking hebben? Zo ja, dan mag je altijd contact opnemen met ons, zodat we de voor- en nadelen en de praktische uitwerking kunnen bespreken.

Alvast bedankt!

Mvg,

Liesbet-Ann Verbruggen

Bibliotheek Mechelen

Weergaven: 148

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden