De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDGs) werden in september 2015 goedgekeurd door de Verenigde Naties. Ze verschillen van hun voorgangers de Millenniumdoelstellingen omdat ze universeel zijn en dus gelden voor alle landen in de wereld. De uitdagingen stellen zich zowel op lokaal, gewestelijk, nationaal als internationaal niveau. Concreet betekent dit dat lokale besturen worden uitgenodigd om hun schouders te zetten onder dit universeel duurzaamheidsverhaal. 

LINC vzw heeft de expertise en know how on organisaties wegwijs te maken in deze SDG's en te begeleiden in een strategie van aanpak.

"Duurzame Bibs".

Bibliotheken zijn als deeleconomie bij uitstek ‘duurzaam’. Ze zijn dan ook de uitgelezen plek waar burgers en consumenten kunnen nadenken over hun bijdrage en engagement rond de SDGs. Daarom bieden we een nieuwe vorming aan waarbij de 17 SDGs en hun context in klare taal worden uitgelegd en vertaald naar een eerste oefening over de rol die bibs hierin kunnen spelen.

"Maatwerk"

 Op vraag kunnen we samen een maattraject uitstippelen waarbij een strategie en een actieplan voor je organisatie worden ontworpen. 

Meer info? Surf naar onze website.

Weergaven: 61

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden