Op dinsdag 23 oktober staan we klaar in en met M-Museum voor de jaarlijkse trefdag van Pulse Transitienetwerk Cultuur Jeugd Media. Een dag van uitwisseling en inspiratie, voor mensen uit cultuur, jeugd en media die van duurzaamheid een rode draad willen maken in hun handelen. 

Pulse is ondertussen reeds toe aan haar zevende trefdag, ditmaal over het thema stedelijkheid en onder de titel ‘TranCity: de toekomst is steeds’. De stad speelt een steeds belangrijkere rol in de transitie naar een duurzame en sociaal-rechtvaardige samenleving. Maar dan zullen we écht moeten leren leven in die stad. Tijdens TranCity gaan we op zoek naar hoe onze sectoren (kunnen) bijdragen aan de transitie in die stedelijke context. Hoe kunnen we impact hebben en bijdragen aan die duurzame ontwikkeling van deze stedelijke context? En hoe heeft de stedelijke context invloed op wat wij doen? Kunnen we hier iets van leren? En welke wisselwerking bestaat er met niet -stedelijke gebieden?  

We zoomen onder andere dieper in op stedelijke participatie, voedselstrategieën, diversiteit, gemeenschapsmunten, de stad als laboratorium, verstilling en vertraging. We kijken hoe steden zich kunnen aanpassen aan het opwarmende klimaat en hoe we het samenleven vormgeven, op welke manier jongeren dit vormgeven. We onderzoeken de rol van de kunstenaar in de stad en hoe die het stedelijke weefsel beïnvloedt en erdoor beïnvloed wordt. Misschien dromen we zelfs de stad van de toekomst.


Wacht niet langer en schrijf je in want de plaatsen zijn beperkt!

Programma

09u00 – Onthaal met koffie en thee
09u30 – Keynote Thomas Block
10u30 – Sessies voormiddag (maak uw keuze uit zes parallelle sessies)
12u30 – Lunch
13u30 – Het Nieuwstedelijk speelt ‘De Kiezer Beslist’
14u00 – Sessies namiddag (maak uw keuze uit zes parallelle sessies)
16u00 – Manu Claeys ‘Red de Democratie’
16u30 – Receptie
17u30 – Einde

Meer info en inschrijven

Weergaven: 93

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden