Hallo iedereen,

ik vraag me af of het altijd nodig is om boeken met plastic folie te beschermen... en of er wel ooit eens nagegaan is in welke mate boeken beter beschermd zijn met plastic folie. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee of weet van onderzoek hieromtrent? Zijn er geen milieuvriendelijke alternatieven?

Reginald Deschepper

PCB

Weergaven: 38

Berichten in deze discussie

Waarom moeten wij de boeken beschermen met plastiek? We kunnen perfect boeken aanbieden zonder deze bescherming. De meeste leners zijn voorzichtig met de boeken. Ik veronderstel dat zij deze op dezelfde manier gebruiken als hun eigen boeken. Bovendien gebruiken we allemaal teveel plastiek.

Tip: de bib het goede voorbeeld geven door haar plastiekafdruk te verkleinen.

Meer info over de plastieksoep: https://www.plasticsoupfoundation.org/ 

Indien zij daarnaast haar bezoekers de E-ID-kaart laat gebruiken als lenerskaart, dan hoeft ze ook niet meer de duizenden plastieken lenerspasjes te voorzien. Je ziet het dat de bib zeker haar plastiekafdruk kan verkleinen. 

Geert Lievens

Dag collega's

Ik ben het volledig eens met Geert. Boeken gewoon aanbieden zonder plastic bescherming lijkt mij ok. Alleen heb ik ervaren dat vele collega's het hier moeilijk mee hebben. Ze vrezen dat de boeken er snel slecht gaan uitzien. In Muntpunt hebben we plannen om het plastic kaften te beperken. We gaan beginnen met een deel van de collectie. We willen er graag een campagne tegen plastic aan koppelen. Nog niet concreet vandaag, maar ik hoop er snel mee te kunnen starten. Ik ben blij dat er ook elders collega's zijn die hierover nadenken.

Groet

Bea Jacquemyn, Muntpunt

RSS

© 2018   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden