Waar ik laatst aan zat te denken.

Er is veel vraag naar het lezen van kranten en andere tijdschriften. Het zou mooi zijn dat je met je bibliotheek lidmaatschap buiten rondom de bibliotheek gratis kranten e.d. kon lezen. Zeg met een straal van 300 meter rondom de bibliotheek.Of dat je dit zonder bibliotheek lidmaatschap ook kan. Met een bereik van 300 meter kunnen ze ook in omliggende cafe's gebruik maken van de wifi.Dat zou wederzijdse reclame zijn tussen cafe's en bibliotheek.

Weergaven: 225

Berichten in deze discussie

Wij hebben een "gewone" wifi (zonder login met je bibliotheekkaart).  Deze is sterk genoeg zodat je er buiten ook nog een aantal meters van kan gebruikmaken.  Na sluitingstijd zie je hier dan mensen met hun smartphone voor de bib, of met hun laptop op onze vensterbank.  Nu zitten we op een tijdelijke locatie omdat de bib verbouwd wordt, maar voor de eigenlijke bibliotheek stonden ook nog eens zitbanken op een gezellig pleintje. 

Wij promoten dit ook : onze e-bib is 24/24 beschikbaar!

Leuk!!

Wij hebben sinds 2009 wifi met een dagelijks wijzende eenvoudige login die in de bib wordt uitgehangen.
Je kan er overal in de bib mee terecht, en ook enkele meters buiten (bijvoorbeeld op een bank in het park aan de ingang van de bib). Maar van zodra je echt op openbaar domein komt, mag dat eigenlijk niet, tenzij je een en ander wettelijk regelt.

Er was daarover eind 2013 een parlementaire vraag :

Titel:

10.12.2013 V. nr. 518 (K.): Wifi in bibliotheken (MV 20830)
Documentnummer:
280317
Essentie:
Een bibliotheek moet geen kennisgeving in de zin van art. 9, par. 1, van de wet 13.06.2005 doen aan het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) en is vrijgesteld van de verplichtingen die daaruit voortvloeien, voor zover de wifidienst die ze aanbiedt het openbare domein niet overschrijden. Met andere woorden: een bibliotheek die een wifidienst zou aanbieden op het openbare domein (bijvoorbeeld op de openbare weg) wordt een operator.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden