Collega’s

Het pilootproject ‘E-boeken in de Bib’ is al een tijd uit de lucht. Maar er komen zeker nieuwe projecten. Daarom hebben we daarnet de naam van deze groep gewijzigd in 'E-boekprojecten'.

Er bestaan al tal van interessante toepassingen die ons kunnen inspireren voor e-boekprojecten in Vlaanderen. Wie ze wil delen kan ze hier posten en van commentaar voorzien.

Bijvoorbeeld, kennen jullie : 

De website van het project Drijfhout van de bib van Oostende: auteurs schrijven verhalen over Oostende en het publiek wordt opgeroepen om hierbij foto's in te sturen. Een project met de Focus op content die lokaal gebonden is, op creatie van content, en op interactie met publiek dat zelf iets kan toevoegen.

http://www.drijfhout.be

Mr. Glue Story: een storytelling app om kinderen aan te zetten tot lezen, kinderen kunnen gepersonaliseerde verhalen maken. Een dynamisering van leesbevordering door kinderen zal aan de slag te laten gaan.

https://mrgluestories.com/

Storytime: een app om verhaaltjes voor te lezen, met unieke content : verhaaltjes geschreven door ouders en schrijvers. Een app met focus: een specifieke gebruik door en voor een specifiek publiek.

http://www.storytime.info/

 

Waarom zoeken we naar oplossingen met meerwaarde? Lees het na in de presentatie hierover op Informatie aan Zee: http://www.bibnet.be/portal/page/portal/ver-1/Bibnet/Collectie/e-boeken/IAZ_Presentatie_16-09.pdf

Weergaven: 243

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden