In de communicatie rond e-boeken wordt vermeld dat je, eens je een e-boek hebt gedownload op je tablet, je geen internetconnectie meer nodig hebt om het boek te lezen. Dit klopt, maar de gebruiker moet er dan wel aan denken om zich niet af te melden in de e-boeken app. Indien hij zich wel afmeldt, heeft hij toch nog internetconnectie nodig om zich opnieuw aan te melden en om zijn e-boek te lezen.

 

We merken dat dit niet voor al onze gebruikers duidelijk is. Is het mogelijk om dit extra te communiceren naar de gebruikers, bijvoorbeeld op het A5 leaflet 'Hoe werkt het'?

 

Marleen Rome

Bib Geel

Weergaven: 223

Berichten in deze discussie

Dag Marleen,

De app heeft inderdaad een aangemelde gebruiker nodig omdat het anders niet mogelijk is om de gegevens van die gebruiker te genereren. Je kunt dit vergelijken met een Amazon-app, een Facebook-app, een iTunes-app,... Gepersonaliseerde apps hebben inderdaad een login/aanmelding nodig. 

Als gebruiker is het bijgevolg geen logische stap om aan te melden, te downloaden, en dan weer af te melden, om dan opnieuw de app te willen gebruiken. Het grote deel van de gebruikers zal intuïtief aangemeld blijven. Geef dus je gebruikers de raad om zich niet af te melden. We communiceren dit niet op de leaflet, omdat het grote deel van de gebruikers de logische stappen volgt, en dus aangemeld blijven.

Vriendelijke groet,

Fleur

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden