Bookarang wint Renew the Book

(Een citaat uit Boekblad)

Bookarang heeft gisteravond de start-upcompetitie Renew the Book gewonnen. De onderneming ontvangt 15.000 euro om te investeren in verdere ontwikkeling. Crumbled won de publieksprijs.

Winnaar Bookarang:  Victor Bergen Henegouwen, Frederique Schut en Niels Bogaards

 

De Groep Algemene Uitgevers schreef eerder dit jaar samen met Rockstart (gespecialiseerd in start-ups) de competitie Renew the Book uit, om het boekenvak te vernieuwen. Start-ups uit binnen- en buitenland kregen de kans om hun ideeën te pitchen. Afgelopen november werden er vijf bedrijven uitgekozen die hun ideeën verder mochten ontwikkelen met hulp en kennis van mentors uit het boeken.

 

Alle vijf de start-ups pitchten gisteravond voor het laatst hun ideeën. Bookarang won de competitie. Uit hun pitch bleek volgens de jury dat ze hun flinke progressie hebben gemaakt. Het idee van Bookarang werd erg duidelijk en baanbrekend genoemd. De jury liet weten dat ze verdeeld was tussen Bookarang en nog een pitch. ‘Uiteindelijk maakten we de beslissing op basis van in welk bedrijf we het liefst zelf wilden investeren. Ook al had iedereen goede ideeën, we hebben gekeken naar wie het beste bedrijfsplan en –model had.’

 

De genomineerden en hun start-up:

  • Bookabook (Italië) – Bookabook is een crowdfundingsplatform. Wil zich onderscheiden door zich vooral te richten op afgewezen manuscripten en zet freelancers in om potentiele manuscripten te beoordelen. Komt in 2016 naar Nederland.
  • Bookarang (Nederland) – Bookarang gebruikt artificial intellengce om de inhoud van boeken te analyseren op basis van honderd parameters, om goede boekaanbevelingen te creëren. Zo ontdekken lezers nieuwe boeken en stijgt de verkoop van de backlist.
  • Crumbled (Nederland) – Crumbled brengt de inhoud van fysieke kookboeken naar een digitaal platform. Favoriete recepten kunnen in Crumbled op geslagen worden, met een code die bij het fysieke boek wordt geleverd.
  • Nugget (Roemenië) – Nugget is een visuele app die lezers helpt met het ontdekken, onthouden en delen van de beste content uit boeken. De boeken waaruit wordt geciteerd zijn ook via de app te koop. Ook Nugget komt volgend jaar naar Nederland.
  • Readgeek (Duitsland) – Readgeek berekent jouw favoriete boek op basis van de inhoud van boeken en een peer group. Richt zich voornamelijk op boekverkopers en bibliotheken en heeft al 18.000 gebruikers.

 

Frederique Schut nam samen met Victor Bergen Henegouwen en Niels Bogaards de prijs in ontvangst. Schut vertelde vereerd en erg blij met de prijs te zijn. De 15.000 euro wordt geïnvesteerd in het analyseren van kinderboeken.

 

Crumbled ontving de publieksprijs. Het aanwezige publiek kreeg na de vijf pitches ook de kans om hun stem uit te brengen. Het platform won met een ‘overweldigende meerderheid’.

Weergaven: 199

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden