Dag collega's

Leeft deze groep nog een beetje?


Is er een handleiding of zijn er afspraken of een regelgeving  over de indeling en plaatsing van strips ? Ik neem aan dat de catalografie en inhoudelijke ontsluiting wel geregeld is. Maar over de toekenning van een reeks - of auteursaanduiding en  de nummering van reeksen is er misschien nog wel meer af te spreken. Als was het maar en lijst met tips en suggesties.
Ik heb wat gesnuisterd in de regelgeving en de verslagen van de werkgroepen van de VLACC  en dit was nuttig maar dit is voornamelijk gericht op de catalografie.

Zou het wenselijk zijn om voor de strips te streven naar wat meer uniformiteit?   Ik denk hierbij zeker aan de nummering  : duidelijker en gebruiksvriendelijker  in de catalogus en in de bakken dit voor zowel de gebruiker, de leverancier, de collectievormer als voor de bibliothecaris (statistieken!)

Met vriendelijke groeten
Stef

Weergaven: 118

Berichten in deze discussie

Dag Stef,

Ik ben vrij nieuw in deze groep en in de collectie van de (volwassen) strips. Ben dus ook wel benieuwd naar tips over opstelling ed. Voorlopig ben ik nog niet verder gekomen dan het genre vermelden op het etiket en de subreeksen een beetje te groeperen hier op mijn werk, omdat mij dit handig leek, maar ik heb geen idee of er ergens afspraken zijn over uniformiteit. 

Dag Wendy

Welkom in de stripbib!

Ik meen me te herinneren dat jullie strips wel leuk (semifrontaal) opgesteld staan.  ( ben oorspronkelijk  van Wolvertem). 

Mijn vraag heb ik ook voorgelegd aan de VLACC maar zij houden de boot wat af. Ik denk dat de nummering van stripreeksen en de weergave ervan in de catalogus en de rekken het belangrijkste probleem is : dit zou misschien  beter kunnen voor de klant, de collectievormer en de gebruiksstatistieken.

Met vriendelijke groeten

Stef

onze strips staan op reeks. De belevenissen van Jommeke vind je wel onder Jommeke.

Wij hebben 3 aparte meubels 1 voor de stripverhalen van de jeugd, 1 voor stripreeksen volwassenen. Op stripschap staan de graphic novels, verstripte literatuur en de uitgaves in 1 deel. Bij de jeugd hebben we de strips ook een leeftijdsaanduiding gegeven A - B - C. Op het stripschap staan de boeken alfabetisch op auteur. Bij een verstripping is dit de originele auteur.

Bijlagen:

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden