In de context van de zesde verjaardag van Wikidata, organiseren PACKED vzw, Wikimedia België en de Koninklijke Bibliotheek van België op maandag 29 oktober 2018 een gratis hands-on Wikidataworkshop. Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven. Wikidata is een open, meertalige databank met gestructureerde gegevens die niet alleen de populaire online encyclopedie Wikipedia ondersteunt, maar ook beschikbaar is voor andere toepassingen op het vlak van linked open data. Op het einde van de workshop zul je Wikidatarecords kunnen bewerken en doorzoeken. Bovendien krijg je een overzicht van de mogelijke toepassingen van Wikidata voor collectieontsluiting en hergebruik van erfgoedcollecties. Je wordt ook geïnformeerd over de nieuwe technologische ontwikkelingen in het Wikimedia-ecosysteem die relevant zijn voor je erfgoedinstelling.

Datum: maandag 29 oktober 2018
Locatie: Koninklijke Bibliotheek Toon op kaart
Organisator: PACKED vzw

Voor wie?

Zowel medewerkers van GLAM-instellingen (galeries, bibliotheken, archieven en musea), digital humanities onderzoekers als studenten en enthousiastelingen van de open (cultuur) beweging zijn welkom.

Belangrijk!

  • Breng je eigen laptop mee! Wikidata bewerken op een tablet of smartphone is niet gebruiksvriendelijk.
  • Indien je nog geen Wikimedia-account hebt, maak er dan vooraf één aan!!! Zo vermijden we tijdsverlies tijdens de workshop. Het registreren van een account doe je hier. De account is dezelfde voor zowel Wikipedia als Wikidata.

Meer info en inschrijving

Weergaven: 130

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden