Op sociale media wordt er heel wat afgescholden en gal gespuwd. Maar het is ook mogelijk om constructief je mening te geven over maatschappelijke thema’s. In een twetbox bijvoorbeeld, in een vlog of als digital storyteller. En ook Wikipedia biedt constructieve participatieve mogelijkheden...

De basis voor deze activiteit is een project van de provincie Noord-Brabant. Die experimenteerde bij wijze van burgerparticipatie met de participatieve mogelijkheden van een open platform als Wikipedia.

De bibliotheek en Wikipedia delen een missie: mensen en informatie samenbrengen om de samenleving slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Door samen te werken, krijg je een nieuwe betrouwbare informatiebron, kun je wikipedianen ondersteunen, zelf content opladen (cocreatie), vergroot je de zichtbaarheid van de bib, verrijk je je bibliotheekdiensten, zet je de stap van collectie naar connectie, stimuleer je betrokkenheid. De provincie Noord-Brabant onderzocht hoe openbare bibliotheken én Wikimedia tot een gemeenschappelijke wikistrategie en -aanpak kunnen komen met pilootprojecten en brainstroms. Wat volgt is een mogelijke aanpak, en dus geen afgewerkt product. We nodigen je uit om de bronnen te gebruiken en aan te vullen met je eigen ervaringen en ideeën.

Lees meer .... 

Weergaven: 125

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden