• Titel: Alle tijd van de wereld
  • Auteur: Jeroen Syns
  • ISBN: 9789464072280
  • Verschijningsdatum: 29 mei 2020
  • Aantal bladzijden: 369
  • Prijs: 20 EUR

Recensie door Herman Loos (auteur van Menselijke grondstof: over leven op de bodem van de Europese arbeidsmarkt (EPO) en docent filosofie en ethiek aan hogeschool Odisee (Brussel) en docent sociologie aan AP Hogeschool (Antwerpen)) :


Intelligente lap SF

Dit boek bewijst dat eigen beheer kwaliteit kan brengen. SF moet het hebben van een goed basisidee met een interessante wetenschappelijke twist die je aan het denken zet. Dat is hier zeker aanwezig. De vertelstijl is goed en er zijn leuke spelletjes in het verhaal verwerkt, onder andere in de naamkeuze voor de personages. Voor mij is dat een extra troef: het zet je aan om een stapje verder te gaan in de leeservaring.

Het verhaal gaat vooruit, er zijn interessante plot-twists. Het doet mij denken aan Young Adult zoals The Maze Runner of Hunger Games, zeker op gebied van maatschappijkritiek. Er zit ook behoorlijk wat seks in maar deze heeft een duidelijke functie in boodschap en moraal. Niets om uw kinderen van weg te houden, met andere woorden. Koop het boek voor uw opgroeiende tiener en lees het vooral ook zelf!

Recensie door Charlotte Holbrouck:

Qua genre is dit een boek zoals ik er nog nooit een las. Aanvankelijk buiten de comfortzone, maar het wende snel. Mede dankzij de vlotte schrijfstijl, die je zo meeneemt in de wereld binnen het boek.
Ik neem er even de omschrijving bij: "een kruisbestuiving tussen optimistische dystopische sciencefiction, en feministische, Platonisch-perverse porno." Dat dekt de lading zeer zeker. "Mindblowing" wil ik er nog aan toevoegen.
Het boek is zeer gelaagd en de verschillende verhaallijnen komen perfect samen.
Je hoeft niet alle tijd van de wereld te hebben om dit boek te lezen, just go for it!

Meer informatie: http://sneyers.info/boek/

Weergaven: 16

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden