Vlaamse graphic novel over Duits historisch mysterie (strip, expo, lezing)

Wat hebben een Kempense Lommelaar, een Oost-Vlaamse Tongerenaar en een West-Vlaamse Gentenaar met elkaar gemeen?'
Het zou het begin van een klassieke cafémop kunnen zijn, maar het antwoord is verrassender. Deze drie Vlamingen delen een passie voor stripverhalen, voor geschiedenis èn voor Kaspar Hauser. Wie? Kaspar Hauser... één van Duitslands grootste mysteries. 'Het Kind van Europa!'
Dit personage is - vooral in Duitsland, maar toch ook in België - al bijna 200 jaar de inspiratiebron voor talloze boeken, verfilmingen, toneelstukken, liedjes, ... en nu dus ook voor een stripverhaal.
Tekenaar Bart Proost, inkleurder Criva (alias Chris Van Brussel) en scenarist Verhast (alias Stijn Verhaeghe) beten zich vast in dit geheimzinnige, historische onderwerp en verrassen met het bijzondere stripboek ‘Kaspar Hauser: In het oog van de storm’. Het gekartonneerde album telt 64 pagina's, inclusief dossier en wordt uitgegeven bij de kwaliteitsuitgeverij Saga Uitgaven. ISBN: 9789085526049.
Misschien is dit interessant voor uw bibliotheek?
Een gloednieuwe, Vlaamse graphic novel met eventuele extra's: er is namelijk ook een fonkelnieuwe huurexpositie, een bijhorend educatief pakket, een interessante lezing, etc... 
Inline image

Bij het stripverhaal hoort dus ook een gloednieuwe, educatieve huur-expositie die we vanaf juni 2019 aanbieden aan bibliotheken, culturele centra, culturele verenigingen, en dergelijke.

 
Bovendien heeft scenarist Verhast bij de expositie een audiovisuele lezing gemaakt over de historische context van ‘de zaak Hauser’ en de beeld- en ideeënvorming rond dit ‘kind van Europa’.
Daarnaast biedt tekenaar Bart Proost ook tekenworkshops aan rond de strip.
In bijlage vindt u een document met meer praktische informatie in verband met het aanbod, de prijs, de duur, de bestelcode, maar ook foto's en contactgegevens van onze expositie.

Indien uw interesse gewekt is, aarzel niet om ons te contacteren.

Meer info? Neem gerust eens een kijkje op https://www.facebook.com/kasparhauserstrip .
Met vriendelijke groeten,
Bart Proost
Stijn Verhaeghe
Chris Van Brussel

Weergaven: 93

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden