Beste Vrienden,

Beste Boekenliefhebbers,

Het is zover!

Zopas verscheen mijn boek 'Spreken in boekdelen. Geheimschrift van een boekenhoeder'. Het betreft het 12de deel (maar het 13de boek - er is ook een deel 7,5) van mijn cyclus 'Het menselijk tekort bij een teveel aan papier'. In deze cyclus boeken over boeken onderzoek en beschrijf ik mijn liefde voor het fenomeen 'BOEK' en vertel ik verhalen over de vele aspecten waaraan het boek wordt gelieerd: bibliofilie, bibliomanie, bibliokleptomanie, biblioklastie, antropodernische bibliopegie, bibliofagie, boekverbranding, bibliotherapie … enz. Dit deel bevat 7 brieven / essays aan een boekenvriend.

In de eerste brief - 'Gewikt en gewogen. Over de bandbreedte van de boekgeschiedenis' - komen die verschillende aspecten (zoals hierboven vernoemd) ruim aan bod. De zesde brief is gewijd aan het fenomeen Boudewijn Büch (wereldreiziger, eilandspotter, schrijver, journalist, verzamelaar …) en zijn verzamelwoede en in de zevende brief - 'Waar boeken branden, dooft het licht' - heb ik het over de verschrikkelijke dood van Peter Arthur Caesens, een collega-bibliothecaris en exuberant verzamelaar. Begin maart 2020 kwam Peter om tijdens een brand in zijn huis. Samen met zijn collectie boeken, tijdschriften … enz. Zijn droevig lot verbind ik met dat van professor Kien, het hoofdpersonage van ‘Het Martyrium’, de enige roman van Elias Canetti.

 

Het boek kost € 20 + € 5 portkosten (binnenland)

 

Je kan vanaf nu een gesigneerd exemplaar bestellen via janbib@outlook.com of via een bestelbon naar de vzw De Gebeten Hond, Nijverheidsstraat 8 8530 Harelbeke.

 Vriendelijke groeten

Jan Bib

Jan Van Herreweghe

 

 

Weergaven: 60

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden