De ziener (de titel verwijst naar de centrale figuur in deze vertelling) concentreert zich rondom De bruiloft. Deze danse macabre laat de ziener een nieuwe tijd inluiden. Ze verscheen in 2008 in delen op philipjozef.nl.

De ziener is een vertelling die je op je oerinstincten aanspreekt. Lees de bundel niet met je verstand, maar met je hart. Sta je niet sterk in je schoenen, dan begin je er maar beter helemaal niet aan ...

Henk van der Vorst over De ziener:
De ziener spreekt. De dichter componeert zijn lied. De poëet heeft zijn gezang aan.
Aanvankelijk klinkt het romantisch en melodieus. Gedichten van liefde, verdriet en melancholie. In verbrokkelde taal wordt er afgerekend met een verleden. Defaitisme is de droom van de ziener. De wachter wankelt. Het beest breekt los en de danse macabre van de bruiloft van de hoer van Babylon is begonnen; het eind der tijden lijkt nabij. De bazuin van de Openbaring schalt en het paukengeroffel preekt hemel en aarde open. Een kolkende, apocalyptische modderpoel braakt zijn verzengende onheilsboodschap over de mensheid uit in de aankondiging van de bruiloft van de koning en zijn gemalin.
In huiveringwekkende epische gedichten voert Philip Jozèf de strijd tussen het beest en de koninklijke ruiter ten tonele. Barbaarse agressors en bevrijdingslegers trekken verwoestend, plunderend en verkrachtend rond.
Toch is er hoop.
De ruiter verslaat het beest, maakt het af. Tussen de rokende puinhopen kondigt de ziener de bruiloft aan van het Lam en zijn bruid, die zich reeds heeft getooid voor het feest (Apocalyps 19,7). Johannes eindigt het Boek van de Openbaring met de profetie van de stad, het nieuwe Jeruzalem, waar het voor altijd goed toeven is (Apocalyps, 21).
De dichter zingt zijn weerbarstig lied.

978-90-77490-34-1
€ 6,95
€ 6,95

Bestel de gedichtenbundel hier.

In Vlaanderen is de bundel ook verkrijgbaar via onze vertegenwoordiger Davidsfonds Uitgeverij.

Weergaven: 26

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden