Beste,

Als auteur van 'Opvoeding in evolutie' krijg ik regelmatig de vraag of dit boek beschikbaar is in de bib.Ik moet telkens het antwoord schuldig blijven maar hoop via dit bericht de bibliotheken in Vlaanderen te kunnen sensibiliseren om het boek aan te schaffen. Ik maar hiervoor gebruik van de tekst op de achterflap:

'Dit boek loodst de lezer doorheen een brok Vlaamse opvoedingsgeschiedenis. Op een eenvoudige, verhalende manier wordt duidelijk wat voor onze ouders en grootouders prioritair was bij het 'groot brengen' van hun kinderen. Het was een tijd waarin het geloof en een strakke hiërarchie een grote stempel drukten op het alledaags leven.

We volgen het wel en wee van een Vlaamse plattelandsfamilie in een samenleving waarin persoonlijke vrijheid en zelfrealisatie steeds belangrijker worden. Een samenleving waarin het internet een dominante rol speelt.

Ouders, leerkrachten en begeleiders staan voor een heel andere opvoedingsopdracht dan enkele decennia geleden. Het komt erop aan om onze kinderen te begeleiden in een groei naar zelfvertrouwen, zelfstandigheid en sociale bewogenheid. Het boek legt op een beeldende manier en met concrete tips uit hoe we dit kunnen doen.

Daarnaast bevat het werk een mooi overzicht van de ontwikkelingsfasen die kinderen doormaken. We zien hoe baby's, peuters en kleuters in enkele jaren fenomenale stappen zetten. Vervolgens plaatsen we de schijnwerpers op de typische groeifacetten van een lagere schoolkind. Tenslotte staan we stil bij het stormachtige van pubers om tot 'relatieve rust' te komen als adolescent.

Joost Devolder werkt als psychopedagogisch begeleider bij de West-Vlaamse Pleeggezinnendienst te Roeselare. in 2005 schreef hij het boek 'Positief opvoeden - inclusief de ontwikkeling van baby tot adolescent.' 

 

Zo, ik hoop dat u hierdoor voldoende geprikkeld bent om nader kennis te maken met het boek en het eventueel aan te kopen voor uw bib. De volledige titel; 'Opvoeding in evolutie; vroegere gewoontes, actuele uitdagingen, talloze tips - inclusief een ontwikkelingsoverzicht van kinderen'. Uitgegeven door Garant met ISBN 978-90-441-2747-8.

Meer info kan via joost.devolder@telenet.be

Met dankbare groeten,

Joost Devolder

Weergaven: 52

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden