Uitgeverij Partizaan, opgericht in april 2014 door auteur Stefaan Van Laere, heeft ook de voorbije maanden opnieuw een aantal nieuwe titels in diverse genres gepubliceerd waaronder ook werk van andere auteurs dan de oprichter zelf.

'Don Fredo - Fred Hamerlinck' (Stefaan Van Laere)

Zo was er het wielerboek 'Don Fredo' van Stefaan Van Laere over de Wondelgemse wielertrots Fred Hamerlinck. De auteurheeft een boon voor de wielersport. Lees meer over zijn wielersportboeken op de gespecialiseerde website van Wielersportboeken, een gezaghebbende Belgisch-Nederlandse webstek.

Na eerdere boeken over Frank Vandenbroucke, Eddy Merckx en de veldrijders Albert Van Damme, Freddy 'Meesterke' De Meester en Robert 'Bertje' Vermeire dook hij opnieuw in de archieven om het leven van wielerlegende Fred Hamerlinck in ons collectief wielergeheugen te bewaren.

 

 

Auteur Stefaan Van Laere.

 Korte samenvatting:

 

 

 

 

 

In het boek 'Don Fredo' brengt Stefaan Van Laere het verhaal in woord en beeld van Fred Hamerlinck, de coureur uit Wondelgem die in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw niet minder dan 400 koersen op zijn palmares schreef. Fred Hamerlinck stond bekend als de ‘koning van de kermiskoersen’ maar zegevierde ook in tal van wedstrijden op de piste en won tevens 2 ritten in de Tour. Zijn erelijst had er nog indrukwekkender uitgezien zonder een zware rugblessure die hem al op zijn dertigste tot stoppen dwong.

ISBN 9789492007100

'Bliksem in mijn hoofd' (Felix & Myriam Sperans)

 Felix Sperans is al bijna vijftig jaar zenuwziek. Om niet helemaal gek te worden schrijft en schildert hij, ook wel wat om zijn Filipijnse schoonfamilie aan een iets of wat menswaardig bestaan te helpen.

Myriam Sperans, de Filipijnse vrouw van Felix, doceerde twaalf jaar lang Engelse literatuur aan een Hogeschool in Manila, voor ze, dertig jaar geleden, naar Leuven afzakte om er met Felix te trouwen en voor hem te zorgen. Wat zij te zeggen heeft over haar leven op de Filipijnen en over het samenleven met de psychiatrische patiënt Felix, onthult ze onomwonden in dit opzienbarende boek. Een echte aanrader!
 
 
Myariam & Felix Sperans

 

Myriam en Felix Sperans.Korte samenvatting:

Lees de eerste 18 pagina's van dit boek door op de cover hieronder te klikken.

 

 

Felix Sperans is o.a. de coauteur van de bestseller ‘Bij de psychiater,’ dat hij schreef, samen met professor dr. Marc De Hert, hoofdgeneesheer van de Universitaire Psychiatrische Kliniek van Kortenberg. Dat boek werd zelfs in het Engels en het Japans vertaald en uitgegeven.

Sindsdien schreef  Felix Sperans wel meerdere ophefmakende boeken, waarvan de bekendste ongetwijfeld zijn: ‘Psychiatrie verkeerdt’, ‘Psychiater vermoord’, ‘Gesprekken met gekken’, ‘Leuven spreekt’, en wel meer van dat fraais. Toch overtreft hij zichzelf in ‘Bliksem in mijn hoofd,’ mede dank zij de samenwerking met zijn Filipijnse vrouw Myriam, die de helft van dit boek voor haar rekening nam, en dat zonder er doekjes om te winden.
ISBN 9789492007117
 
'Vrede van onderuit ' Suzanne Wouters

Bachbloesems

Suzanne Wouters is jarenlang werkzaam in haar centrum De Bosrank, Opleiding- en Kenniscentrum voor Bachbloesems en Bewustwording, waar ze tracht mensen te sensibiliseren om op een eenvoudige en natuurlijke manier meer evenwicht en geluk in hun leven tebrengen.

Daarnaast organiseert De Bosrank onder meer de geaccrediteerde opleiding tot Bachbloesemadviseur. Al deze kennis heeft al geresulteerd in drie boeken: ‘In de voetsporen van Dr. Edward Bach’ (2010), ‘Het leven is zo eenvoudig!’ (2011) en ‘Liefde, Bachbloesems en Planeten’ (2013). Deze boeken zijn nog steeds verkrijgbaar via uitgeverij Partizaan.

 

 

Auteur Suzanne Wouters, bezieler van centrum De Bosrank.Korte samenvatting:

Dit vierde boek van auteur Suzanne Wouters met de titel ‘Vrede van onderuit’ gaat helemaal naar de kern van het leven en toont aan dat vrede enkel van onderuit kan ontstaan.

In een wereld waar nog steeds zoveel geweld en agressie bestaat, is het meer dan ooit belangrijk om van onderuit vrede te brengen.

Dit boek biedt je inzicht en wanneer je dit inzicht ook daadwerkelijk gaat toepassen, komt er meer geluk en vrede in je leven. En we gaan zien dat hoe meer mensen dit gaan toepassen er niet alleen vrede in het eigen leven komt, maar vrede in gans de wereld.

Omdat juist de negatieve gemoedstoestanden er voor zorgen dat wij uit balans raken, legt de auteur ook het verband tussen de 7 principes en de 7 Bachnosoden en de daarbij horende Bachbloesems. Hierdoor past alles wondermooi in elkaar en ga je merken dat alles samenhangt.

De witte roos op de cover staat symbool voor ware liefde, vrede en geluk. Tevens drukt ze spirituele ontplooiing uit, wat aangeeft dat men steeds verder inzicht krijgt naarmate men de Universele Liefde beter begrijpt. De witte roos staat ook bekend als ‘Lichtvonk’ of ‘Oervertrouwen’ en kan zowel een nieuw begin als een afscheid impliceren. Een afscheid

van de oude manier van leven en een nieuw begin met meer inzicht en liefdevol handelen. Een witte roos staat ook symbolisch voor hoop, hoop voor de mensheid.

Zoals altijd gebruikt de auteur geen moeilijke woorden, maar beschrijft ze het inzicht op zo’n manier dat het voor iedereen te begrijpen is. Hierdoor kan iedereen terug in balans komen en vrede, geluk en liefde in zijn leven ervaren.

Laten we vandaag nog beginnen met vrede in ons eigen leven te brengen en mag dit een vredesvuur ontsteken dat zich over gans de wereld kan verspreiden!

ISBN 9789492007162

Deze boeken kunnen ook rechtstreeks bij de uitgever besteld worden.

info@partizaan.be 

www.partizaan.be

WORDT VERWACHT

'Addergebroed' - dichtbundel samenstelling Bob Minne

'Parels in zilt en as' - dichtbundel Rob Van de Zande

'Bij gebrek aan piano' - dichtbundel Paul Cox

'Poezen spreken' - cursiefjes Marc A. Dillen

Weergaven: 183

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden