Siska Goeminne maakte een muzikale vertelling van haar boek Het Fantastische Verhaal van Ferre en Frie

Ze neemt je mee in het ontroerende verhaal over Ferre, die bij zijn oma Frie woont en op zoek gaat naar de waarheid over zijn verdwenen moeder.

Met de warme muziek van cellist Toon Van den Brempt komt dit boek, in 2010 genomineerd voor de Boekenleeuw en de Gouden Uil, opnieuw tot leven. De geprojecteerde beelden zijn tekeningen van de toen achtjarige Jef RoelsRegisseur Marc De Marrée zorgde voor een vloeiend samengaan van woord, muziek en beeld.

Deze voorstelling is te boeken als school- of familievoorstelling en als huiskamerconcert.

  • Wanneer: in de maanden april, mei, september, oktober.
  • Duur: 50 min. 
  • Doelpubliek: kinderen vanaf 9 jaar en hun ouders en grootouders / (toekomstige) leerkrachten / bij voorkeur max. 70 toeschouwers.
  • Speelruimte: 4 & 4 m, graag verduisterbaar.
  • Thema's: grootouder-kleinkindrelatie, vriendschap, school, kansarmoede...
  • Educatief pakket gratis bij de voorstelling te verkrijgen.

 

UITNODIGING! 

De premièrevoorstellingen op 12 april waren uitverkocht. Daarom is er op vrijdag 25 mei een extra voorstelling, om 20.00 uur, in het Openbaar Kunstencentrum, OPEK Leuven (Vaartkom 4). Geïnteresseerde bibliotheekmedewerkers zijn gratis welkom. Reserveren kan via FerreFrie@gmail.com.


Siska Goeminne

UiT in Vlaanderen - Het Fantastische Verhaal van Ferre en Frie


Enkele reacties van het publiek

Annemie en Lise We vonden het boeiend, mooi, breekbaar, vertederend...
Sarah Ik ben Sarah van het 5de leerjaar... Ik vond het toneeltje dat jullie gebracht hebben super! Ook superleuke muziek erbij!

Isabelle Het was een pakkende, ontroerende en intieme vertoning. Heel mooi hoe de vertelling en de muziek harmonieerden. Ik denk dat de kinderen onder de indruk waren. Het was ook fijn om met weinig middelen een saai klaslokaal om te toveren tot een intieme 'huiskamer'. Het doet altijd deugd als een evenement aanslaat bij het publiek. Dat sommige kinderen nu misschien het verhaal van Ferre en Frie of een ander boek zelf willen lezen, is mooi meegenomen.


Weergaven: 136

Bijlagen:

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden