Hoeveel migranten zijn er in België? Waar komen ze vandaan? Zijn het overwegend mannen? Zijn ze geïntegreerd of bedreigen ze onze identiteit? Nemen ze jobs af van de Belgen of worden ze gediscrimineerd? Wie bedoelt men met “mensen zonder papieren”? Is België gastvrijer dan andere landen? Mogen we onze grenzen sluiten?
 
De meeste Belgen hebben wel een antwoord op dat soort vragen, maar vaak baseren ze zich op vooroordelen of foutieve informatie. Migratie in België in 21 vragen en antwoorden laat de clichés achterwege en geeft in een toegankelijke stijl een antwoord op 21 pertinente vragen rond migratie. Op basis van wetenschappelijke gegevens en helder cijfermateriaal geven de auteurs een evenwichtig en duidelijk antwoord. Kortom, dit boekje is een absolute aanrader voor wie zich een correcte mening wil vormen over dit brandend maatschappelijk onderwerp. 
 
Dit boekje is de Nederlandse vertaling van Pourquoi l’immigration? 21 questions que se posent les Belges sur les migrations internationales au XXIe siècle, ISBN 978-2-8061-0362-8, Academia-L’Harmattan.
 
Met steun van de Koning Boudewijnstichting

Weergaven: 92

Berichten in deze discussie

De link naar  de online versie werd ook al in Open Vlacc opgenomen.

http://zoeken.bibliotheek.be/?q=migratie+in+belgie+lafleur  

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden