Graag wil ik alle lezers een heel mooi 2020 wensen met vooral veel stralende lichtpuntjes.

Het nieuwe jaar is alweer een week oud. Tijd om dromen waar te gaan maken maar hoe doe je dat? Een kinderboek dat dit thema bespreekbaar maakt, is ‘FYRA & LUMI – de sterbron van Luminosa’.

Fyra is een vuurvliegje dat gepest wordt omdat ze geen licht geeft. Ze staat buiten de groep. Haar grote wens is dat ze licht kan geven, bij de groep hoort en niet meer wordt gepest. Eenzaam en alleen in het bos van Laluna, besluit ze om het avontuur op te zoeken en gaat een vreemd groen licht achterna. Ze raakt verzeild in een reeks van avonturen vol sprookjesachtige magie en spanning. Daardoor is ze totaal niet meer bezig met haar grote droomwens. En wat blijkt: door juist haar droom los te laten en zich te focussen op wat op haar pad komt, door de weg van haar hart te volgen, wordt haar diepste wens vervuld zonder dat ze het zelf merkt: ze gaat stralen.

Het boek is in Nederland gerecenseerd door NB Biblion en aangekocht voor de bibliotheken. Enkele punten uit de recensie: goed leesbaar door de ruime opzet en het gebruikte lettertype. Er zit vaart in, mede door het eigentijdse taalgebruik. Bijzondere, betekenisvolle namen. Sfeervolle pastelkleurige illustraties.

FYRA & LUMI – de sterbron van Luminosa

Auteur:  Karin Ammerlaan

Illustraties: Ramona Treffers

Uitgever: Imaginosa - Nederland

ISBN 978-90-828992-0-7

Hardcover, gebonden, zijdeglans pagina’s, leeslint, 104 pagina’s.

Geschikt voor kleine en grote mensen vanaf ongeveer 8 jaar.

Op www.fyralumi.nl kunt u enkele pagina’s inzien.

 

De auteur

Karin Ammerlaan heeft Rechten gestudeerd bij Tilburg University en is gepromoveerd. Zij is werkzaam geweest in zowel de academische als de commerciële advies- en onderzoekswereld op het gebied van rampen, veiligheid en recht. Zij vindt het belangrijk om uit te dragen dat er meer is dan recht en regels, namelijk je eigen kracht, vanuit je hart. Daarmee kun je bergen verzetten. Laat je licht maar schijnen. Vanuit die innerlijke drive kwam dit boek tot stand. Regelmatig geeft zij  workshops voor kinderen waarbij de kinderden sterren en planeten kunnen knutselen en zo samen hun universum creëren.

Weergaven: 27

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden