'Ieper tijdens de Tweede Wereldoorlog'

Ieper en wereldoorlogen: W.O. I is veel besproken en beschreven. terwijl de geschiedenis van W.O. II gedoemd lijkt om te rusten in de schaduw van de eerste wereldbrand of deels verhuld te blijven.
Daarom oordeelde Heemkring Iepers Kwartier dat het hoog tijd was om het verhaal van Ieper tijdens de Tweede Wereldoorlog te beginnen bundelen en aanvullen in de vorm van een fraai boek dat hopelijk een kettingreactie van nieuwe en steeds dieper gravende studies op gang zal brengen.
Het boek vat de geschiedenis niet alleen in woord, maar ook in beeld.
Intern was de kattenstad verscheurd tussen zwart, grijs en wit. Extern -in minder dan een kwart eeuw voor de tweede keer geconfronteerd met de verschrikkingen van de Duitse oorlogsmachine- probeerde de stad en haar bevolking te overleven. Diverse persoonlijke getuigenissen werden aan het boek en zijn auteurs toevertrouwd en werden in dit unieke boek over Iepers tijdens de Tweede Wereldoorlog neergeschreven. Naoorlogse herdenkingsmonumentjes aan deze verschrikkelijke periode uit de Ieperse geschiedenis krijgen eveneens een prominente plaats in dit baanbrekend werk van de Ieperse heemkundige kring, Iepers Kwartier.
188 pagina's,
kleuruitgave
op glanzend papier van 135 gr
23,95 euro (verzendingskosten binnen België inbegrepen)
bestellen :
- via info@spring-produkties.be
 

Weergaven: 15

Bijlagen:

© 2022   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden